Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uprchlický příběh s dobrým koncem: Sourozenci se po 4 letech setkali na policejní stanici!

Sourozenci ze Sýrie se po čtyřech letech znovu potkali v Německu. Oba byli moc šťastní.
Sourozenci ze Sýrie se po čtyřech letech znovu potkali v Německu. Oba byli moc šťastní.  (Autor: Policie)
Autor: vk - 
11. října 2015
13:38

„Pomozte mi!“ S těmito slovy se obrátila mladá Syřanka (27) na policisty, které potkala na hlavním nádraží v Drážďanech. Strážníci odvedli zoufalou ženu na stanici, kde se ale stalo něco nečekaného. Žena se jim tam rozplakala! Byly to ale slzy radosti – po čtyřech letech se totiž setkala se svým bratrem!

Muž jménem N. Amairi (46) přišel do Německa v roce 1988. Jeho rodina zůstala v Damašku. Jenže od roku 2011 se situace v Sýrii vyostřila. Od té doby tam zuří občanská válka, která trvá dodnes. Dům Amairiho rodičů byl při bombardování srovnán se zemí a on tak měl jediný cíl: dostat matku a sestru co nejdříve do bezpečí.

Čekalo ho ale těžké rozhodnutí, musel si vybrat pouze jednu z nich – buď zachrání mladší sestru, nebo nemocnou matku. Zvolil druhou možnost. Jenže jakmile oblast kolem Damašku zablokovala armáda, rozhodla se pro útěk i sestra. „Prostě to tam už nebylo bezpečné,“ zdůvodnila, co ji k tomu vedlo.

Stejně jako tisíce dalších zvolila cestu přes Řecko, Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Rakousko. Tam s ní ale bratr ztratil veškerý kontakt. Když několik dní nevěděl, jestli je naživu, napsal rodině. „Všichni mě okamžitě posílali na policejní stanici,“ říká Amairi. Jenže… Když vstoupil do vyšetřovací místnosti, čekal ho šok – seděla tam jeho sestra! „Bylo to dojemná scéna,“ popsal místní strážník. Žena si už zažádala o azyl a je šťastná, že je i s matkou a bratrem konečně v bezpečí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi