Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Angela Merkel, muslimka. Televize v Německu se postarala o poprask

Autor: mb - 
7. října 2015
18:18

Německá veřejnoprávní televize ARD způsobila u našich západních sousedů pořádný poprask. Kancléřku Angelu Merkel (61) totiž vyobrazili jako muslimku v hidžábu (šátek, kterým si muslimky zahalují vlasy i krk, pozn. red.). Televizní stanice tím chtěla vyprovokovat debatu o uprchlících, ale dle kritiků koláž nadělala víc škody než užitku.

Srdce německé demokracie – Bundestag – zastiňují štíhlé věže minaretů z vedlejší obří mešity. Scéně dominuje německá kancléřka Angela Merkel jako zbožná muslimka, která je zahalená v černém hidžábu. Takovou koláž zveřejnila německá televizní stanice a ihned se na ni sesypala kritika.

Televize: Kritika nás těší

Stanici zahltily stížnosti a své pohoršení dali najevo diváci i na sociálních sítích. „Nálada ve společnosti se mění právě kvůli takovéto propagandě – integrace (uprchlíků) se pak stává fakticky nemožnou,“ napsal jeden uživatel na Facebook. Dle kritiků podobné koláže nemají na veřejnoprávní televizi co dělat a jen posílí protipřistěhovalecká hnutí, jako je například Pegida.

Stanice ARD se ale kritiky nezalekla, ba naopak. „Je nám moc líto, že někteří nesouhlasí s naším pohledem na kancléřku nebo koláž nepochopili, ale kritika nás těší. Moderátor Rainald Becker uváděl zprávu o hodnotách naší společnosti, jako je svoboda slova, svoboda tisku a rovnoprávnost. Tyto svobody byly v koláži reflektovány,“ uvedla televize na svých facebookových stránkách.

Německo, země imigrantů zaslíbená

Do Německa se snaží dostat většina imigrantů, kteří proudí do Evropy. Přitahuje je velmi štědrý sociální systém i vysoký standard života. Německé úřady ale upozorňují na to, že zemi docházejí ubytovací kapacity. Zatímco minulý rok požádalo v Německu o azyl 200 tisíc imigrantů, letos se dle německého deníku Bild musí Němci připravit na 1,5 milionů běženců.

mandat ( 8. října 2015 21:09 )

Merkel vcera v televizi prohlasila, ze nehodla zavrit hranice, to by se utecenci zlobili.Pak vykrikovala sve heslo: My to zvladneme. Tak se ptam,proc obratem posila sve utecence do ostatnich zemi EU.Nemecko je plne,maji tam necele 2 miliony utecemncu, hranice nezavrou,tak se muze stat, ze ta jeste letos neleze dalsi milion a jeji kvoty budou, ze se rozdeli treba pul milionu.Ta zenska je blazen. Zamori celou Evropu a my mame mlcet ? Nezapomente, ze jsou vsichni utecenci marod,jsou prilezli infekcnima chorobama a parazitama,co tady byly za stredoveku.

zigzag ( 8. října 2015 19:53 )

Vyhladilo ji to vrasky

krdasseneda ( 8. října 2015 18:32 )

Teď ji to náhodou sluší

malinak ( 7. října 2015 20:51 )

 No reknete, neni to opravdova vize budoucnosti? .....Bundestag za Minaretama. ...Ja Vam rikam, ze 3 ti svetova opet prijde z reichu. .. No uz aby to bylo a pozeneme je az A Bospor, jako nasi predkove

Zobrazit celou diskusi