Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čechem vedený stát Liberland: Přijmeme 20 tisíc uprchlíků, za prachy!

Autor: shp - 
24. září 2015
06:30

Češi mají velké srdce, chce ukázat Vít Jedlička, český zakladatel samozvaného státu Liberland, který leží na hranici s Chorvatskem. Chce v něm totiž poskytnout domov 20 tisícům syrských uprchlíků. Má to ale háček!

Uprchlíci musí zaplatit vstupní poplatek v přepočtu 24 tisíc korun. Podle Jedličky již Liberland obdržel 380 tisíc žádostí o občanství, 22 tisíc z nich přitom pochází z řad uprchlíků ze Sýrie. A podle slov liberlandského »prezidenta« jsou tito uprchlíci vítáni.

Podle Jedličky jsou všichni vítáni, tedy v případě, že zaplatí vstupní daň. „Je to velmi citlivé téma, protože spousta uprchlíků překračuje hranice poblíž Liberlandu,“ přiznal Čech, který stát založil.

Máme 22 tisíc žádostí ze Sýrie. Jestli chtějí pomoci Liberland nastartovat, jsou vítáni. Musí ale sdílet naši ideologii svobody,“ prohlásil Jedlička v jasné narážce na islámské náboženství. Jasně také dal najevo, že pokud nemají uprchlíci peníze, nemají v Liberlandu co dělat.

Muž, který Liberland založil, si je totiž vědom toho, co nemalá skupina uprchlíků chce. „Hlavní důvod, proč se chtějí dostat do Evropy, totiž pravděpodobně není, že chtějí vybudovat svobodnou společnost, ale že prahnou po sociálních výhodách, které dostanou v Německu,“ uzavřel Jedlička.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi