Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaorálek: Místo žaloby bychom měli uprchlické kvóty respektovat

Autor: val - 
23. září 2015
12:13

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se přiklání k názoru, že bychom místo soudní pře měli respektovat úterní rozhodnutí ministrů vnitra evropské osmadvacítky ohledně přijetí povinných uprchlických kvót. Řekl to novinářům ve středu během jednání Senátu.

Česká republika by podle Zaorálka měla v prvé řadě jednat s premiéry zemí Visegrádu. Podle jeho názoru bychom ale měli přijmout to, na čem se v úterý ministři vnitra dohodli.

„Kdybych měl říct můj názor, tak bych respektoval rozhodnutí, které padlo, protože Česká republika je odpovědný solidární stát, který je připraven se podílet,“ řekl ministr novinářům.

„Ale loajalita k projektu samozřejmě neznamená, že nejsme kritičtí k tomu, když nám připadá, že řešení je slabé nebo nedostatečné. To je to, co jsme řekli, ten názor jsme uplatnili, je mi líto, že nezískal větší podporu,“ dodal s tím, že premiérovi doporučí, aby se o záležitosti napřed pobavil se svými protějšky ze zemí Visegrádu.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jede do Bruselu ve středu. Po ministrech vnitra se tentokrát setkají premiéři zemí Evropské unie. Sobotka už by podle informací ČTK neměl na základě mandátu rozporovat kvóty, ale soustředit se na další konkrétní postup. 

oltec ( 24. září 2015 12:01 )

o čem kecá ten vlastizrádce ,že jsme solidární stát a to jako s kým na naše lidi kašlou duchodcum se vysmívají už roky tak tež hendikepovaným se na ruzne léčení sbírají víčka a nemluvím už o tom co žije tady v tom bordelu lidí na hranici bídy tak at jde ze solidaritou někam seru na to že bych měl přispívat na ekonomické utečence muže je živit on ze svého velkého platu který si nezaslouží 

hulimihoukolen ( 24. září 2015 09:33 )

Tebe by měli zaživa upálit, ty zm*rdskej vlastizrádce. A s Tebou i další z té vládní a politické partičky... bylo by to topení na celou zimu.

hejhej ( 23. září 2015 19:53 )

Zaorálek a CHovanec, jako zrádci by měli z funkce ministrů odejít.

aranka.erbova ( 23. září 2015 17:39 )

 Všechny kteří takto žvaní o kvotách vypráskat bičem do muslimských zas.zemí a nikdy nevpustit zpět.HANBA VŠEM NAŠIM POLITIKŮM!!!

japos22 ( 23. září 2015 17:39 )

Výsostně svrchovaná věc - imigrační politika se nedá rozhodnout nějakým hlasováním - zvlášť, když to prosadila Merkelová po poradě s Obamou

Zobrazit celou diskusi