Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uprchlické video je hitem Asie: Islamisté setnou Merkelovou a Češi jsou příšerní

Autor: rc - 
20. září 2015
17:26

Evropa stojí před největší krizí posledních let. Uprchlíci se do ní valí všemi směry a evropští lídři neřeší nic jiného. Na sociálních sítích se nyní objevilo morbidní video, které pochází z Tajwanu a ukazuje, jak v daleké Asii vnímají humanitární katastrofu. Ústřední postavou v něm je německá lídryně Angela Merkel, která zažívá opravdu peprné chvíle.

Německá kancléřka v rukou zabijáků Islámského státu, česká vlajka jako znak odporu a maďarská novinářka zneškodněná raketometem. Tyto scény proběhnou morbidním videem, které koluje po sociálních sítích.

Nejstarší kontinent zažívá největší humanitární krizi posledních let. Do Evropy proudí tisíce uprchlíků a evropští lídři si lámou hlavy nad tím, jak uprchlickou krizi vyřešit. Jak ale krizi vidí okolní svět, který situaci sleduje prostřednictvím médii? Na sociálních sítích se objevilo morbidní video, které ukazuje, jak uprchlickou krizi vnímá daleký Tchaj-wan.

„Když Evropská unie čelí největší humanitární krizi všech dob, státy východní Evropy se stávají zlými. Dokonce i váleční uprchlíci si myslí, že tyto státy nestojí za nic,“ běží titulky ve videu, když se animované postavičky na chvilku zastaví před českou vlajkou a vyhnou se jí velkým obloukem.

Ve videu se dokonce objeví médii propíraná maďarská novinářka, která běžencům podrážela nohy. Tu animovaní migranti zneškodní raketou z raketometu.

Hlavní postavou příběhu je však německá kancléřka Angela Merkel. Ta uprchlíkům otvírá náruč jak ve videu, tak ve skutečnosti. Té animovaní běženci poděkují, ale pak se před ni postaví kati Islámského státu a uříznou jí hlavu.

„A proč běženci nejdou do bohatých muslimských zemí v okolí Perského zálivu, jako jsou třeba Spojené arabské emiráty, Katar nebo Bahrajn, které jsou jim kulturně bližší? Protože muslimské země je nechtějí,“ zní další komentář.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi