Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bezpečnostní expert o uprchlících: Němci páchají sebevraždu a stáhnou nás s sebou

Autor: haj - 
19. září 2015
19:17

Do Evropy v současnosti míří tisíce běženců, většina z nich má ale namířeno do Německa za lepším životem. Zde je vítají s otevřenou náručí. Tedy zatím. Podle bezpečnostního experta Andora Šándora je ale německá politika ohledně uprchlíků sebevražedným krokem.

Ve vlasti se schyluje k válečnému konfliktu, nebo už zde dávno probíhá, mnoho obyvatel má strach o život. Proto i s leckdy početnými rodinami emigrují ze země. Proč ale nezůstanou v první zemi, která je ochotná jim poskytnout pomocnou ruku?

Podle Šándora jde u většiny uprchlíků výhradně o útěk za lepšími finančními podmínkami. To, že v dané zemi panuje násilí, pak funguje spíše jako výmluva. „Valná část běženců neutíká před válkou, ale za vysněným blahobytem. Dobře vědí, že sociální systém Německa bude pro ně mnohem lepší než český, slovenský či maďarský,“ uvedl v rozhovoru pro deník Aha! bezpečnostní expert Šándor. Právě proto je prý nejčastější vysněnou destinací migrantů Německo.

Šándor přístup našich bohatších sousedů a zejména německé kancléřky Angely Merkel (61) kritizuje, a dokonce se domnívá, že se situace podepíše i na České republice. „Pokud předsedkyně vlády nejbohatší a jedné z nejsilnějších zemí Evropy, tedy Německa, řekne, že všichni Syřané jsou vítáni, tak je to sebevražedný krok vůči její vlastní zemi i vůči nám i Slovákům,“ rozohnil se Andor Šándor.