Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Němci poskytnou azyl 800 tisícům uprchlíků. Vyhostili jich zatím 10 tisíc

Autor: rc - 
5. září 2015
15:18

Uprchlíků přibývá a Maďarsko už vypravilo autobusy a vlaky, jimiž je posílá dál do západní Evropy, kam si nejčastěji běženci přejí jet. Na cestě jich jsou už tisíce a cílovou stanicí se pro ně stalo Rakousko a Německo. Dva státy, které jim hodlají poskytnout azyl. Německo na svém území hodlá letos přivítat 800 000 běženců. Solidární stát naopak už ze svého území vyhostil 10 000.

Evropa se potýká se stále se zvětšujícím přílivem uprchlíků. Maďarsko během dnešního dne vypravilo vlaky a autobusy, do kterých zatím nasedlo na 4000 běženců. Přijmout je má Rakousko a Německo. Do Evropy jich má však přijít ještě jednou tolik.

Rakušané migranty vítali s uvítacími nápisy a hodlají zoufalým běžencům poskytnout azyl. Někteří z nich by se měli vydat také do Německa, které je také hodlá přivítat s otevřenou náručí, podobně jako jejich rakouští sousedé.

Němci letos hodlají do své země přijmout až 800 000 uprchlíků, prohlásil to tamní ministr vnitra Thomas de Maiziére. „Mnozí tito lidé zde zůstanou. Měli bychom je přijmout a integrovat. Mnoho žadatelů o azyl však nemá žádnou perspektivu, že by zde mohli zůstat, a budou muset naši zemi opustit,“ řekl de Maiziére pro iDnesu.cz.

Kolika běžencům Německo udělí azyl a kolik z nich vyhostí, Maiziére neuvedl. Z Německa však od letošního ledna muselo odejít přes 10 000 lidí, uvedl server Der Spiegel.

Němci udělují nejčastěji azyl lidem přicházejícím ze Sýrie a Albánie, naopak téměř nulovou šanci usídlit se v Německu mají lidé přicházející z Balkánu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi