Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okamura v uprchlickém zařízení. Kvůli infekčním chorobám musel podepsat revers

Autor: kru - 
27. srpna 2015
18:41

Tomio Okamura navštívil zařízení pro uprchlíky ve Vyšních Lhotách. I on přitom musel podepsat reverz, že jde do zařízení na vlastní nebezpečí. Proč? Pro případ, že by se nakazil infekční chorobou.

Vedení tábora Tomia Okamuru i poslance SPD (Svoboda a přímá demokracie) Fialu a Holíka přemlouvali, aby mezi uprchlíky nešli.

„Přemlouvání trvalo deset minut. Pak nás nechali podepsat reverz, že do zařízení jdeme na vlastní nebezpečí i že jsme srozuměni s tím, že můžeme dostat skryté infekční choroby. Šli jsme mezi uprchlíky úzkou uličkou. Okolo nás byli policisté. Někteří na nás pokřikovali. Další nám dávali do rukou papíry,“ sdělil k návštěvě uprchlického zařízení Blesk.cz Okamura.

Okamura, který se netají svými názory proti imigrační vlně a účastní se i demonstrací proti uprchlíkům, přitom navštívil uprchlické zařízení ve Vyšních Lhotách jako první z českých politiků. „Je hrozné, že tady nebyli členové vlády, kteří na uprchlíky vyčlenili 4 miliardy korun. Nechtěl jsem být jako oni a jen řečnit o něčem, a tak jsem se přijel podívat s kolegy osobně,“ řekl exluzivně Blesk.cz Okamura.

Vedle toho Okamura Blesk.cz prozradil, že je v zařízení nyní 199 většinou muslimských uprchlíků. „Hlídá je 146 zaměstnanců a policistů. Strava a nocleh pro jednoho stojí denně 242 korun. To bez nákladů na mzdy,“ doplnil Okamuru poslanec Jaroslav Holík.

irmma ( 7. září 2015 17:01 )

Okamura je jediný, který se tam byl podívat, když tam byli uprchlíci. Navíc nic neokecává a mluví přímo. To se našim politikům a sluníčkářům nelíbí.Ti se tam jdou podívat, jedině když je to prázdné.Pane Okamuro, máte můj hlas

plzenska ( 28. srpna 2015 05:04 )

Okamůra je populista, volte Konvičku nebo Úsvit, nikdo jiný tu není.

Zobrazit celou diskusi