Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Byty s uprchlíky Bakalovi nevydělají: RPG Byty jsou prodané

Autor: ČTK, Zuzana Štíchová - 
6. srpna 2015
10:49

Přes 43 000 bývalých bytů OKD v Moravskoslezském kraji bude mít nového majitele. Stoprocentní podíl ve firmě RPG Byty, jež bývalé hornické byty vlastní a v níž má podíl podnikatel Zdeněk Bakala, kupuje mezinárodní investiční společnost Round Hill Capital.

„Round Hill Capital, plně integrovaný mezinárodní investor a správce realitních investic a majetku, schválil akvizici společnosti RPG Byty,“ sdělil Reichl. Jde o první akvizici společnosti na českém trhu. Spolu s RPG Byty kupuje i servisní firmu RPG Služby. Portfolio RPG Byty sestává ze 43 083 bytů o celkové ploše přibližně 2,6 milionu metrů čtverečních.

O RPG Bytech a Zdeňku Bakalovi se v poslední době mluvilo hlavně v souvislosti s uprchlíky. Ministerstvo vnitra si totiž u společnosti pronajalo 20 bytů, kam mají směřovat imigranti.

Uprchlíci v RPG bytech rozlítili prezidenta Miloše Zemana. Bakalu v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech nazval „lidskou hyenou“, podívejte se na video:

Video Zeman: Bakala je hyena, která chce vydělat na uprchlících! - Blesk
Video se připravuje ...

RPG Byty jsou největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v ČR. Společnost byty získala od své mateřské firmy spoluvlastněné Bakalou RPG Industries, která je koupila v roce 2004 spolu se společností OKD. V privatizační smlouvě se zavázala, že v případě převodu nabídne byty přednostně nájemníkům za netržních podmínek. To se ale nestalo.