Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Instamigrant: Uprchlík si dokumentoval nebezpečnou cestu do Španělska na sociální síti

Autor: shp - 
4. srpna 2015
05:12

O uprchlících a jejich strastiplné cestě z Afriky na starý kontinent čtete dennodenně, ale zatím jenom jeden z nich se rozhodl celou cestu mapovat moderním způsobem. Abdou Diouf (21) se celou cestu fotil a snímky nahrával na Instagram.

Jeho cesta začala v Senegalu. Abdou se ještě cvaknul s rodinou a vyrazil na cestu. Její začátek začal na skútru. Tím se měl dostat na pobřeží a následně na loď. Jenže plán selhal a Abdou musel dlouhé kilometry pěšky.

Šel dlouhé dva dny, protože zaplatil za plavbu v přepočtu 54 tisíc korun. Nakonec se dostal na pobřeží v zavazadlovém prostoru náklaďáku. Bez vzduchu, namačkaný v malém prostoru.

Loď však nestihl, a tak musel na moře vyrazit na nafukovacím člunu. Ten se jakoby zázrakem do Španělska dostal, Abdou však podle všeho skončil v uprchlickém centru.

Celá jeho cesta vyvolala na Instragramu vlnu kontroverze. Jedni mu drželi palce, ať ji ve zdraví přečká, další byli rozhořčeni tím, že se do Španělska dostal nelegálně.

Odpůrci uprchlíků také poukazují na to, jak si Afričan za drahé peníze mohl pořídit chytrý telefon. Stejně tak, že si mohl dovolit internetové připojení. Sama se nabízí i otázka, jak si telefon po cestě nabíjel. Je tedy možné, že jde o podvod.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi