Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uprchlíci na hlavním nádraží v Praze: 19letý mladík kladl policii odpor, přidala se jeho matka

Autor: simao - 
3. srpna 2015
18:40

Dorazili mezinárodním rychlíkem do Prahy a chtěli pokračovat dál, do Německa. Celkem 10 nelegálních imigrantů zadržela policie na hlavním nádraží v Praze. Dvěma z nich musela dokonce nasadit pouta. 19letý mladík kladl odpor při vyvádění z vlaku, s policií přestala spolupracovat i jeho matka.

„Dnes krátce před 13. hodinou prováděli policisté z odboru Cizinecké policie kontrolu na hlavním nádraží. Jednalo se o běžnou kontrolu mezinárodních vlakových spojů. V rámci této kontroly policisté zajistili celkem 10 uprchlíků ze Sýrie. Dva z nich odmítli spolupracovat, a proto proti nim policisté použili donucovací prostředky,“ sdělila Blesk.cz pražská policejní mluvčí Iveta Martínková. 

„Všech 10 cizinců bylo následně převezeno na policejní služebnu v Karlíně, kde byly provedeny prvotní úkony,“ pokračovala Martínková a dodala: „Nevybavuji si, že by v Praze došlo k nějakému takovému incidentu. Většinou proběhlo zajištění bez závad.“

Mluvčí přitom přiblížila Blesk.cz i detaily celého incidentu. Vlakem spolu cestovaly dvě rodiny uprchlíků. Společně migranti doufali, že se dostanou do Německa.

„Jednalo se o dvě rodiny ze Sýrie. Jedna rodina byla naprosto v klidu, u druhé rodiny 19letý mladík odmítal spolupracovat s policií, odmítal prokázat svou totožnost, vystoupit z vlaku, chtěl pokračovat do Německa a proti policistům kladl aktivní odpor, na základě čehož policisté použili donucovací prostředky,“ upřesnila Martínková.

Mladík cestoval ve vlaku s matkou a sestrou. „Následně všech 10 osob vyvedli na nástupiště, kde s policisty přestala spolupracovat i jeho matka,“ dodala policejní mluvčí a odhalila tak druhou osobu, proti které museli policisté zasáhnout.

elvier ( 8. srpna 2015 21:51 )

Ja proste tyhle tady nechci.Odmutam je zivit a platitbjim ubytovani.Maji penez dost na cestovani Evropou.At tahnou odkud prisli.Je mi z nich zle,emigrovat neni kam.mou druhou vlasti je DE,ale tam je to hruza.Uz se tam i bojim jezdit.Zlaty Cesko.Nenechme si znicit nasi zemi

datelobecny ( 3. srpna 2015 22:33 )

My nejsme naivní, my víme co se v Evropě děje. Jsme přece v Shengenu. V Německu se to mlátí i s němcema, a to jich ta zpuchlá Angela chce letos přitáhnout do Německa ještě cca 200.000!

prycsnima ( 3. srpna 2015 20:58 )

 Naivní ČR.Běžte se podívat do Německa.ať víte co vás čeká.Už se tam ti divoši mlátí i mezi sebou.

Zobrazit celou diskusi