Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

26 tisíc měsíčně pro uprchlické rodiny. Podívejte se, co okolní státy "nabízejí" imigtantům

  • Autor: mb - 
    4. 8. 2015
    05:15

    Uprchlická krize otřásá Evropou a kromě západních zemí potíže s přílivem uprchlíků hlásá již sousední Rakousko nebo i „neatraktivní“ Maďarsko. Přesto – drtivá většina běženců má namířeno z chudších zemí EU, jako např. právě Maďarska nebo Bulharska, dále na západ. Proč? Zde jsou hlavní cíle „azylové turistiky“, uprchlíky lákají kromě podpory již usazených krajanů také štědré finanční příspěvky evropských států.

  • 1.1. Německo

    Německo u azylantů jasně vede. Německo u azylantů jasně vede. | scom

    Německu patří světové prvenství, co se počtu přijímaných uprchlíků týče. Odhaduje se, že letos v zemi počet běženců žádajících o azyl dosáhne půl milionu lidí! Jaké nabízejí výhody?

    • Bydlení – pokud jsou ubytováni v uprchlickém zařízení, je o azylanty postaráno. Dostávají oblečení, jídlo, toaletní potřeby a navrch kapesné. Děti do 14 let mají nárok na 20 euro, dospělí pak na 40 euro měsíčně (zhruba 1000 Kč).
    • Peníze – jenže finanční příspěvek se dramaticky zvyšuje, pokud jsou utečenci ubytováni mimo azylové středisko. V takovém případě pak má každý dospělý v rodině nárok na 184 euro měsíčně, děti do 7 let pak dostávají 112 euro, starší pak 158. Rodina o dvou dospělých a 5 dětech starších 7 let by si tak měsíčně přišla na 1158 euro měsíčně (zhruba 31 tisíc Kč)!
    • Lékařská péče – samozřejmostí je pak lékařská péče, která patří v Německu k nejlepším na světě.

    Německo očekává, že za azylanty v příštích dvou letech zaplatí 1 miliardu euro (zhruba 27 miliard korun)

  • 2.2. Francie

    Francie patří mezi top destinace nejen turistů... Francie patří mezi top destinace nejen turistů... | scom

    Francii patří v rámci Evropy „stříbrná medaile“ co se počtu uprchlíků týče (na druhém místě jsou z globálního hlediska USA, pozn. red.). Utečenci mají nárok na lékařskou péči a bydlení.

    Co se týče bydlení, tak zde úřaduje pověstná francouzská byrokracie. Teoreticky má každý uprchlík právo na ubytování, v praxi ovšem někteří z nich končí nakonec na ulici. Dospělý jedinec má nárok na 460 euro na měsíc (zhruba 12 500 Kč), pár má nárok na 690 euro (18 600 Kč) a rodina se dvěma dětmi pak na 966 euro (26 tisíc Kč). Částka se navyšuje o 184 euro (zhruba 5 tisíc Kč) za každé další dítě.

  • 3.3. Švédsko

    Švédsko je u azylantů hned po Německu nejoblíbenější. Švédsko je u azylantů hned po Německu nejoblíbenější. | scom

    I ve Švédsku stát vyplácí rozdílný finanční příspěvek pro lidi žijící v uprchlickém zařízení a ty, kteří bydlí v samostatných bytech. Dospělí dostávají v azylových centrech 720 švédských korun (zhruba 2000 Kč). Ostatní pak 2130 švédských korun (zhruba 6000 Kč). Velkým lákadlem pak bylo rozhodnutí Švédů z roku 2013 udělit Syřanům automaticky právo na rezidenturu (usazení se, pozn. red.). „Podívejte se, když dostanete dočasné povolení k pobytu, o budoucnosti v dané zemi pochybujete. Jenže když dostanete povolení k trvalému pobytu, už víte, že v té zemi máte budoucnost a pozitivně to ovlivní váš přístup k hostitelské zemi,“ prohlásil tehdy Mikael Ribbenvik ze Švédské imigrační služby.

     

  • 4.4. Spojené Království

    Londýn přitahuje bohaté i chudé. Londýn přitahuje bohaté i chudé. | scom

    • Lékařská péče zdarma včetně léků a bezplatného zubaře.
    • Bydlení „Budete ubytováni v bytě, domě, hostelu nebo hotelu,“ slibují imigrantům vládní stránky Spojeného království.
    • Peníze – Děti do 16 let věku mají nárok na příspěvek 52,96 liber týdně (zhruba 2000 Kč). Manželé pak dostanou 72,52 liber týdně (zhruba 2800 Kč). Svobodní dospělí pak „jen“ 36,95 liber, čili asi 1400 Kč.
  • 5.5. Itálie

    Itálie je pro uprchlíky branou do „ráje“. Itálie je pro uprchlíky branou do „ráje“. | scom

    Itálie – „vstupní brána“ do Evropy je u uprchlíků oblíbená ne ani tak kvůli benefitům, ale spíše kvůli pravidlům EU, kdy by utečenec měl požádat o azyl v první zemi EU. Imigranti zde nedostávají bohaté finanční příspěvky jako např. v Německu, ale pouze ubytování a stravu. Děti jsou zapsány do škol a dostává se jim potřebného vzdělání. Přestože Itálie není z finančního hlediska pro běžence moc atraktivní, evropský pas je pro mnohé azylanty vstupenkou do „ráje“.

elvier ( 8. srpna 2015 11:57 )

To je tedy priserny.Je to fakt hnus

elvier ( 8. srpna 2015 11:50 )

EU jde do prcic.Nechapu,proc s tim uz neco neudelaji.Australie se s tim nemaze,proste lode neprijme a lidi taky ne

elvier ( 8. srpna 2015 11:48 )

Ja proste nechapu,proc vlada CR nechrani sve obyvatele.Tihle uprchlici jsou dobre ziveni,obleceni a maji telefony,tablety,a dost penez na cestovani Evropou.Proc si tedy ubytovani.jidlo a dalsi veci neplati ze sveho?proc je tu slusny pracujici clovek,ktery plati dane a pojisteni,dre na hypoteku a chce jen slusne a bezpecne sousedy,diskriminovan?Proc si uprchlici nevydelaji na jidlo a ubytovani.Jsou dobre ziveni,aspon se nebudou v detencnim zarizeni nudit.Ja ani moje si tu neprejeme,muslimove proste do Evropy nepatri.A pokud nekdo nechce respektovat pravidla vCR,at se nechodi,nikdo tenhle doby*ek sem nezval.Nechovaji se jako lidi.

elvier ( 8. srpna 2015 11:39 )

Tak to je presny.Davky by chteli a vsechno zadarmo,ale pracovat a posilet se,to se jim nechce.A to za smrdi,je naprosta pravda.CR ma sve neprizpusobive,dalsi nepotrebuje.

mandat ( 5. srpna 2015 08:59 )

Navrhovalo se, ze se ty preplavni lodi budou potapet a jak je videt,vse se podporuje.Kazdy druhy den dorazi pres 500 lidi, tak snad uz nekoho v Bruselu napadne, ze to takhle dal nejde.U nas jsou take chudaci z Afriky,kazdy ma kolem 120kg, ty jejich zensky jsou tak vykrmeny, ze ani nemuzou poradne chodit.Jedine,co delaji, ze jen nakupuji,cpou se cokoladou a rodi.Nikdo z nich nemaka.Muslinky chodi ted provokativne zahaleny,nosi i cerne rukavice, v tech vedrech smrdi na sto honu.Francouzi to uz zakazali, v Turecku je zakazany i satek a v Nemecku se jim vsechno toleruje.Jsou drzy,jen rvou, ze jsou diskriminovany,berou socialni davky a nikdo z nich nemaka.Jak to dlouho Evropa utahne ???????????????

Zobrazit celou diskusi