Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Uprchlíci po nevydařeném útěku z Bělé: Drží hladovku!?

Autor: shp - 
31. července 2015
05:32

Měli už dost zajetí, rozhodli se proto pláchnout za každou cenu. 50 až 60 uprchlíků se pokusilo utéct z tábora v Bělé pod Bezdězem. Naštěstí marně. Prolomili sice plot, ale dál se nedostali. Následně několik z nich začalo držet hladovku.

Ve čtvrtek bylo v uprchlickém táboru v Bělé pod Bezdězem rušno. Zhruba 50 až 60 běženců se zde pokusilo utéct. Nakonec se jim podařilo poškodit dvě branky, mimo pozemek se ale nedostali.

Uprchlíkům se nelíbilo, že je zadržují v táboře. Chtěli ven a chtěli mimo prostor, který mají určený k vycházkám. Jejich pokus však nevyšel, a tak se někteří z nich rozhodli držet hladovku.

Někteří večer neodebrali stravu, ale to je samozřejmě jejich věc, uvidíme zítra ráno,“ řekl Blesk.cz Milan Majer z ředitelství služby cizinecké policie. Podle něj zatím nejde o hromadnou hladovku, ale akci několika jedinců.

Majer také dodal, že uprchlíci chtějí z Česka odcestovat dál do Německa. Jejich vysněnou destinací jsou i skandinávské země.

Video Milan Majer z ředitelství služby cizinecké policie mluví o pokusu uprchlíků o útěk. - David Malík
Video se připravuje ...

buban ( 31. července 2015 11:47 )

Odepsala jsem Ti-pochvalovala jsem si, že mě dnes tisknou-a hups! Nechval dne před večerem. Takže se jdu podívat po "marodovi" a možná zkusím i Jednotu. Včera mě totiž ani nenapadlo jít po stopě-to víš, blbá blondýna. Tak se zatím měj.

naidka ( 31. července 2015 11:24 )

Zas se mi přechozí příspěvek neodeslal. Plesk tím, že zakazuje u nich diskuze, vyvolává ještě větší nevraživost k nim.

buban ( 31. července 2015 11:03 )

To netuším. Tábor tu zatím nemáme, jen čekám, kdy nějakou hlavu pomazanou napadne, že jsou zde prázdné budovy v Bořím lese. Máme tu "jenom" sídlo cizinecké policie, kde je letos takový cvrkot jako nikdy předtím. Vrtulníky jsem již zmiňovala. Sousední Schrattenberg jich přijme 16 (Rakušáci mají kvóty dle počtu obyvatel).

hejhej ( 31. července 2015 10:03 )

Odporná verbež. Nezvaní přitáhnou, všude dělají nepořádek, dostanou zadarmo najíst a chovají se hůř než dobytek.A taková svoloč, která neví, co je civilizace bude v naši zemi bydlet. Zloděj Bakala chce opět zbohatnout, tak nabízí předražené byty a vláda mu za hnusné uprchlíky bude platit. Peníze stát nemá, ale politici sobě přidávají 7%, důchodcům 100,- nemocným nic. Ať si uprchlíci drží hladovku, je to jejich věc, nikdo je sem nezval.

naidka ( 31. července 2015 09:59 )

Kde se tam vzal? Chudáci lidi, v jejichž okolí je tábor s takou sebrankou, ale vy tam nic takového nemáte nebo jo?

Zobrazit celou diskusi