Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Demonstrace proti imigrantům v Ostravě: Odpůrci řečnili, zastánci jedli, tančili a četli si

Demonstrace proti imigrantům (ilustrační foto)
Demonstrace proti imigrantům (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: venu - 
25. července 2015
21:56

Demonstrace odpůrců i zastánců imigrantů, které se odpoledne konaly v Ostravě, proběhly v poklidu. Akce se rozpustila okolo 16 hodin. Poté však desítky odpůrců přistěhovalců  pochodovaly do ostravské části Přívoz, kde žije mnoho Romů. Tam je zajistila policie a akci rozpustila. 

„Došlo k závažnému omezení dopravy, zajistili jsme 63 osob, jsou podezřelé z přestupku. Zjistili jsme jejich identitu a většinu jsme na místě propustili,“ řekla iDNES.cz mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková. „Z místa byly eskortovány dvě osoby, konkrétně 20letý a 24letý muž. Jsou podezřelé z dalšího protiprávního jednání - neuposlechnutí výzvy zasahujícího policisty apod.,“ doplnila v tiskové zprávě mluvčí.

Zastánci uprchlíků se v ostravských ulicích snažili lidem přiblížit arabskou kulturu, nabízeli kolemjdoucím jídlo, pouštěli hudbu nebo četli poezii. „Vnímáme, že lidé mají z imigrantů strach, ale problém není možné řešit tím, že se k němu budeme točit zády. Dnes je u nás bezpečno, ale za čas být nemusí a také budeme chtít pryč,“ zmínil za pořadatele Jan Horák. 

Akce, která byla zaměřena proti uprchlíkům, se konala na jiném místě a dorazilo několik stovek lidí. Vše ale proběhlo v klidu a policie nemusela zasahovat.

hejhej ( 26. července 2015 16:20 )

Blesk stále cenzuruje diskuzi ohledně imugtantů. Proč?????? Nesmí zaznít pravda občanů této země, kteří tady nechtějí přistěhovalce s jiným náboženstvím ( násilnickým), jinou kulturou a jinými zvyky.

hejhej ( 26. července 2015 10:27 )

Podle našich politiků a potažmo i policie, kdo je proti imigrantům z Afriky, kteří se k nám ženou jako kobylky, aby zamořili Evropu, je každý extrémista. My jsme ve své zemi a extrémisté jsou právě ti, kteří podporují imigraci.

jfk65 ( 26. července 2015 00:26 )

 P.Horák říká,že je u nás bezpečno a až nebude,že také budeme chtít pryč.Ale kam?Evropa bude zamořená,tak snad do Afriky a génius Horák nás může vést.Č...ák.Přeju mu jen to nej.nejhorší.W.P

Zobrazit celou diskusi