Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uprchlíci zablokovali tunel La Manche, doprava zkolabovala

Kolona kamionů před tunelem La Manche, ilustrační snímek
 (Autor: ČTK/PA/Gareth Fuller)
Autor: ČTK - 
4. července 2015
11:36

Skupina asi 150 migrantů, kteří se v pátek večer pokusili ve francouzském Calais proniknout do terminálu před vjezdem do tunelu pod kanálem La Manche, narušila dopravu mezi Francií a Británií.

Informovala o tom dnes britská média. Některé spoje byly kvůli náporu migrantů zrušeny, jiné nabraly velká zpoždění, uvedl provozovatel tunelu, společnost Eurotunnel.

„Eurotunnel žádá okamžitý zásah úřadů na ochranu tunelu – nedělá se dost pro zastavení migrantů,“ uvedla firma v prohlášení. Podle Eurotunnelu se kvůli náporu utečenců v noci prakticky zastavila nákladní doprava.

Doprava mezi Francií a Británií tento týden částečně zkolabovala kvůli stávce zaměstnanců trajektové přepravy MyFerryLink, kteří zablokovali přístav v Calais. Toho využili migranti, kteří se pokoušeli dostat do kamionů, které stály v několikakilometrových frontách. Zablokované silnice byly i směrem k terminálu na britské straně kanálu: ve frontách tam stály až 3000 nákladních aut.

dietr ( 4. července 2015 22:57 )

vychrtlíci

a-z- ( 4. července 2015 18:27 )

Mašina s radlicí by tunel vyčistila.

setroseuros ( 4. července 2015 15:06 )

 mel se otocit nebo potopit hned prvni clun s uprchliky! Taklhee videli , ti co to organizovali, ze to po vode lehce jde a zaplavili a jeste zaplavi celou Europu! Naleze jich sem spousta,vcetne teroristu! A tech chorob co to sem nanosi!! Aby pak uz ale nebylo pozde!

datelobecny ( 4. července 2015 14:46 )

Pro voliče TOP09. Ten pochcanej Kadel včera na otázku uprchlíků odpověděl: Česko se už nyní potýká s nedostatkem uchazečů na dělnické profese, a z toho důvodu by jsme měli přijímat uprchlíky. Tak nějak to znělo. Kur.a, tak kolem 500.000 lidí je nezaměstnaných, další desítky tisíc lidí zdrhli za prací jinam, protože z 12.000,- si v životě nepořídíte ani grasonku, cca 40.000 je bezdomovců. A ten dement chce přijímat další osoby do republiky. Tak proč se nezaučí cikáni, když potřebujeme dělnické profese, a oni z nudy akorát demolují byty co dostanou. Si z nás fakt dělají srandu.

hejhej ( 4. července 2015 13:52 )

Imigrantí se chovají násilnický, což odpovídá jejich povaze a muslimské víře. Ti do Evropy nepatří, bohuže poslanci EU a vlády nejsou schopni příliv těchto darmožroutů a nemakačenků čelit, chovají se, jako by o nic nešlo. Ani divoká zvěř se tak nechová, jako imigranti

Zobrazit celou diskusi