Fotka s vyjádřením solidarity uprchlíkům měla rozvířit emoce v Brně. Kavárna Tři ocásci chtěla pouze sdělit svůj názor, to ale netušili, co bude následovat. U fotky je sice přes 650 komentářů, ale většina z nich jsou podle nich plné vulgárních urážek a výhrůžek.

Reakce pod fotkou vyjadřující solidaritu s uprchlíky
Autor: Facebook.com

Celá věc prý eskalovala. Někdo měl dokonce přímo v kavárně napadnout obsluhu. Když se jí jeden z hostů pokusil zastat, napadl útočník i jeho. „Situaci, kdy je za projev svého názoru někdo zastrašován či fyzicky napadán, považujeme za zásadní ohrožení svobodné a rovné společnosti,“ uvedla kavárna v reakci na takový útok přímo na svém sociálním profilu.

Reakce na události minulých dníJsme silně znepokojeni událostmi uplynulého týdne a především pak víkendu. V reakci na...

Posted by Tři ocásci on 29. červen 2015

Kavárna tvrdí: Může za to protiislámský spolek

„Naše společnost dospěla do stavu, ve kterém může mít skupina nebo jedinec strach projevit svůj názor. Odpovědnost za něj podle nás plně nesou lidé jako Tomáš Vandas, Martin Konvička se svým spolkem Islám v České republice nechceme nebo Tomio Okamura neváhající šířit mezi lidmi strach, paniku a nenávist,“ pokračuje vyjádření kavárny Tři ocásci.

Už i pod tímto příspěvkem se ale rozjíždí komentáře, které ukazují na to, že většina Čechů tady uprchlíky nechce a mají z nich strach. Ostatně to ukázal i exkluzivní průzkum pro Blesk.cz.

Fotogalerie
7 fotografií