Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uprchlíci napadali auta a v táboře se servali: Policie v Maďarsku vytáhla slzný plyn

Autor: ČTK - 
29. června 2015
21:03

Holemi a klacky prý napadala zhruba stovka uprchlíků projíždějící auta v maďarském Debrecínu. Zároveň se prý poprali mezi sebou v táboře, kam je Maďaři při pokusu proniknout jejich územím ze Srbska umístili.

Maďarská policie dnes musela silou zasáhnout proti migrantům v uprchlickém táboře v Debrecínu na východě země. Podle agentury MTI běženci napadali projíždějící auta, podle Reuters v táboře došlo k hromadné rvačce.

Před čtyřmi dny měla policie podobné potíže se skupinou ilegálních migrantů zadržených u hranic se Srbskem. Zpravodaj MTI s odvoláním na svědky události informoval, že skupina asi 100 lidí obývajících uprchlický tábor na okraji Debrecínu házela kamení na projíždějící auta nebo do nich mlátila holemi či klacky.

Příslušníkům zásahové jednotky policie se následně podařilo zatlačit migranty do tábora. Nejsou prý hlášeni žádní zranění. Agentura Reuters citovala policejní mluvčí Eriku Demeter, která uvedla, že strážci pořádku zasáhli v táboře s použitím slzného plynu, aby rozehnali střety mezi migranty.

Zatím není jasné, co rvačky vyvolalo, na počátku prý ale byl souboj mezi dvěma běženci. Ani podle Eriky Demeter nejsou hlášeni žádní zranění. Další mluvčí policie Dénes Dobo podle Reuters upřesnil, že konflikt vypukl mezi dvěma Turky a následně se do něj zapletli další běženci. Policisté pak jednoho z Turků zadrželi. Dobo rovněž sdělil, že policie musela uzavřít silnici vedoucí kolem tábora, protože skupina běženců venku zapálila kontejner s odpadky a házela kamení.

Debrecín je druhým největším maďarským městem. Leží na východě země asi 30 kilometrů od rumunských hranic. Minulý týden ve čtvrtek zasáhla maďarská policie proti skupině ilegálních přistěhovalců, které o den dříve po zadržení u hranic se Srbskem dočasně umístila do prázdného hangáru. Migranti se vzbouřili proti podmínkám internace a požadovali propuštění na svobodu. Policie je pak rozvezla do různých uprchlických táborů v zemi.

karllos.dc ( 30. června 2015 18:02 )

Pokud EU neprojeví dost síly zatočit se svými neukázněnými spolustátníky, tak si nedokáže poradit s ničím. Ani uprchlíky, kteří sem lezou jak chtějí. Ani Ukrajinou a natož s islamisty. Pokud to bude nadále v tomto stavu, tak je celá EU do roka v pr.....

handgood ( 30. června 2015 13:39 )

Není to snad schválně, že EU vydává takové nesmyslné směrnice a příkazy? Proč rodičům zakazuje fyzicky trestat vlastní děti? Vždyť ta mladá generace si již dnes ničeho neváží. Proč rozumně neřeší problémy uvnitř EU, viz zadlužené Řecko? Chce EU vytvořit zdání tolerance ke všemu a ke všem? Není s těma islamisty nakonec domluvena? Tihle utečenci jsou vychováni islámem a jako islamisté budou v budoucnu jednat. Naše mládež, vychována pod vlivem EU, se jim určitě neubrání. Nebo chce EU vyhrotit situaci tak daleko, aby nastolila diktátorský režim v Evropě? Možno má již vyhlédnutého dalšího Hitlera, který tu naši populaci poněkud probere.

jarda304 ( 30. června 2015 09:01 )

na fotce jsou samí mladí chlapi. Měli by být vráceni do domovské země a tam se zapojit do "boje za svobodu".

joudajoudovy ( 30. června 2015 07:34 )

ze by se jiz naplnilo prani drbny ze slunce seno? uz se perou? uz tece krev? troska vedmou...... budeme i my v ohrozeni? pak zbyva vytahnout cepy, sudlice, remdichy, palcaty, ale i zahradni nacini, a postavit se za vozovou hradbu. utocniky zahnat na sumavu mezi baziny a blata. pak uz si jen pockame na glo glo glooooo.

fotrpjotr ( 30. června 2015 05:05 )

To ještě nemají zbraně,horší až je budou mít,amici se o to brzy postarají,je to přece obchod.

Zobrazit celou diskusi