Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Počet nelegálních migrantů do Česka narůstá. O víkendu jich policisté zadrželi 69

Autor: ČTK, sou - 
29. června 2015
11:17

Cizinecká policie od pátku do neděle v Česku zachytila 69 nelegálních migrantů. Nejčastěji šlo o občany Sýrie, Iráku a Afghánistánu. Od zesílení kontrol, tedy za pouhých 12 dní, odhalili policisté 173 těchto cizinců. ČTK to řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. 

Většinu nelegálních migrantů policisté podle Rendlové odhalili při vlakových kontrolách v Břeclavi, Ústí nad Labem nebo Praze. Zbývající běženci cestovali v autobusových linkách, které směřovaly z Vídně do Berlína. Počet odhalených migrantů zatím podle Rendlové stále stoupá.

Zesílené kontroly začaly 17. června. Za celý červen bylo podle informací ČTK v Česku zadrženo nejméně 285 nelegálních migrantů.

Video Chtěli do Česka nočním vlakem. 14 imigrantů skončilo v poutech - Jiří Nováček, Lukáš Červený, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

Pokud by se jejich počet nadále zvyšoval, policie by spustila druhý stupeň kontroly a přesunula svoje síly na hlavní migrační trasy. Podle politiků by se to mohlo stát, pokud se zhorší situace v Řecku.

Třetí stupeň by pak znamenal nasazení armády. Tak dramatickou migrační vlnu ale premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nečeká.

Cizinecká policie za prvních pět měsíců letošního roku v Česku odhalila 2418 nelegálně pobývajících cizinců, což je meziroční nárůst o 712 lidí. Nejvíc narůstá počet občanů z Kosova, Sýrie či Afghánistánu, které zachytila při pokusech o nelegální přechod země do Německa. Loni do konce května zadržela z těchto zemí 60 lidí, letos 448.

stanislavpolacek ( 29. června 2015 17:42 )

Bohoušek se snaží *** celý národ, a docela se mu to daří, a tak předpokládám že mu to voliči pří volbách vrátí i z úroky!!!

datelobecny ( 29. června 2015 13:03 )

A co budeme dělat s plus tím půlmiliónem našich nezaměstnáných, s bezdomovci...? Ti budou chcípat hlady, a o tyto tmavé špíny se místo nich postaráme?! EU neplní základní funkci, a to ochránit obyvatele EU, z jejichž vydělaných peněz si ti papaláši žijí jak prasata v žitě. Představitele EU by měli být hnáni k mezinárodnímu soudu. A především ti lidmi nevolení z EK, kteří dělají největší peklo. Proč v Asii nebo Africe není žádná multikulturní společnost, a tady se to cpe všechno. Nás u sebe nechtějií, ale tady migrují jak kobylky.

honza54.. ( 29. června 2015 12:37 )

piš slušně, zmr.de!

honza54.. ( 29. června 2015 12:35 )

piš slušně, zmr.de!

honza54.. ( 29. června 2015 12:28 )

piš slušně, zmr.de!

Zobrazit celou diskusi