Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čeští kamioňáci natočili praktiky uprchlíků. Vnikají k nim i po 10 a zalézají za palety

Uprchlíci obsazují i české kamiony.
 (Autor: Čtenář Blesku)
Autor: tho, dv - 
26. června 2015
05:03

Pro imigranty je to často jediná možnost, jak se dostat do Velké Británie. Riskují svoje životy, vtěsnávají se na podvozky nebo se vkrádají do nákladních prostor nákladních aut. Pro řidiče z toho mohou plynout nepříjemnosti, pokuty až 76 tisíc korun.

Každodenní problém je to třeba v přístavišti francouzského Calais. „Každou cestu máme rozřízlou plachtu, utržené zámky,“ říká majitel české spediční firmy Miroslav Mikel. Jeho lidé mají problémy na cestách pětkrát týdně.

„Řidiči musí před naloděním zkontrolovat nákladový prostor a případné osoby vyhnat ven z návěsu,“ říká podnikatel. A kdyby to jeho zaměstnanci neudělali sami, byli by to oni, kdo by musel zaplatit pokutu ve výši dvou tisíc liber.

Jak to uprchlíci dělají v praxi, to dokládají čeští kamioňáci i videem, na kterém je vidět, jak se skupina uprchlíků dostává do skříně jedoucího kamionu.

Video Video českých kamioňáků: Takhle nás obsazují upchlíci - Blesk.cz
Video se připravuje ...

„Někdy se dokonce stane, že jich tam naleze i 8 až 10. Ti uprchlíci zalezou rychle za palety, za kartony,“ popisuje Mikel strasti svých pracovníků s uprchlíky.

Podle odhadů je v táborech kolem Calais asi tři tisíce migrantů, kteří čekají na svoji šanci. Pokud řidič neobjeví muže sám před naloděním a najdou je po příjezdu do Anglie, s největší pravděpodobností zaplatí jeho firma pokutu skoro 400 tisíc.

Máte i vy podobná videa k tématu? Posílejte nám je na tip@blesk.cz.

mandat ( 29. června 2015 17:54 )

Oni jsou presvedceni o tom, ze je to nase povinnost se o ne starat.Chteji okamzite penize, byty a samozrejme zadnou praciJako azylanti se budou jen valet a mnozit.

mandat ( 29. června 2015 17:47 )

Tak v SRN se tvrdi, ze je jich jenom 300 000 a maji se rozdelit.Jenze kazdy vikend dorazi dalsich 30 - 40 tisic.Proc je neposilaji zpet.Vzdyt to jsou kriminalnici.

hejhej ( 26. června 2015 10:36 )

Úprchlíci se chovají hůře než zvěř. Oni se ani jinak chovat neumí, je to negramotný pranárod, který umí jen vraždit, znásilňovat, dělat kolem sebe nepořádek. Jsou horší než cikáni a i těch, díky jejich rychlému rozmnožování,tady máme nadbytek. Co pak v Evropě s takovými pralidmi?????

petrkramnypresident ( 26. června 2015 10:33 )

A taky se jim to moc nedaří

deratizator ( 26. června 2015 10:19 )

Tam bohužel dostaneš pokutu i za Victorinox RescueTool, který je speciálně určen na rychlé dostání se z auta v případě nehody .... nebo dostání někoho ven z auta v případě nehody. Prej to máme vozit v kufru. Idioti. Na co nám to asi v kufru tak bude, když se něco stane s naším autem. http://victorinoxcz.cz/kapesni-noze-111-mm/rescuetool

Zobrazit celou diskusi