Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

„Pes by si ode mě kůrku nevzal.“ Europoslanec zmínil svou uprchlickou zkušenost

Nynější europoslanec Libor Rouček (ČSSD) zavzpomínal, jak byl sám před 40 lety uprchlíkem.
Nynější europoslanec Libor Rouček (ČSSD) zavzpomínal, jak byl sám před 40 lety uprchlíkem.  (Autor: Facebook Libora Roučka)
Autor: kal - 
23. června 2015
18:50

Europoslanec Libor Rouček (ČSSD) na svém Facebooku přidal další pohled na aktuální problém s imigranty. Zavzpomínal na vlastní mládí, ve kterém si vyzkoušel uprchlický lágr v Rakousku. „Zrovna si peru v kýbli mezi odpadky tričko,“ připsal pod fotku, na které ocenil tehdejší vstřícnost jižního souseda naší země.

„Lidé se mě v těchto dnech často ptají, jaké to bylo být uprchlíkem před 40 lety? Na této fotce to vidíte,“ zmínil Rouček na Facebooku. „Je z uprchlického lágru Traiskirchen a zrovna si peru v kýbli mezi odpadky tričko,“ pokračoval.

Zástupce Česka v Evropském parlamentu dal přitom naplno průchod emocím. „Pes by si ode mne kůrku nevzal. Rakousko si ji vzalo. Dalo mi šanci udělat něco se svým životem, vystudovat a pomoci získat svobodu své vlastní zemi. Rakousku za to budu do smrti vděčný,“ uvedl.

Lidé se mě v těchto dnech často ptají jaké to bylo být uprchlíkem před 40 lety? Na této fotce to vidíte. Je z uprchlické...

Posted by Libor Rouček on 22. červen 2015


Máte sami zkušenost z uprchlických táborů, kam jste se dostali po překročení železné opony socialistického Československa? Ozvěte se do redakce na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586. A pokud máte podobnou fotku jako europoslanec Rouček, budeme rádi, když se o ni a svůj příběh podělíte.

jiznicechy ( 24. června 2015 05:51 )

V Červeném Kostelci, kde máme čekatele na azyl, tam pro ně pořádáme i výlety. Ubytování, energie, lékařská péče atd. - vše zdarma. V ubytovně mají i posilovnu. Dostávají 3.500 na ruku. To nemá řada našich důchodců po zaplacení nájmu ani omylem. A to celý život makali. Když se ožerou - nemají prý na ně páky, ale druhý den jim vyčiní sociální pracovnice Když se ožere náš bezdomovec na Armádě spásy - letí. Když v zimě potřeboval Červený kostelec pomoci s odklízením sněhu - přihlásila se z nich ze všech 1 žena!!! Poslouchal jsem rozhovor s ředitelkou toho centra. No neberte je!!!!!

vrahrychtar ( 24. června 2015 04:25 )

co je tohle za houwado???podrizl bych mu krk srpem a dal poradnou ranu kladivem do kebule..

stopms ( 24. června 2015 02:01 )

Jenže tj. obrovský rozdíl český imigrant v Rakousku proti zanedbaným psychicky i jinak imigrantům z rozvojové země ! Rakušáci přijímali kultivované, vzdělané, pracovité, čistotné, vychované a ukázněné Čechy bez problémů, vždyť pocházíme z jedné tzv. líhně, z Rakouska-Uherska.

fjdksla ( 24. června 2015 00:14 )

Přizná se aspoň jeden člověk, že Roučka volil?

4858 ( 23. června 2015 23:56 )

Ten Rouček byl už tenkrát v r 1968 cáklej,tričko si mohl vyprat na ubytovně v pračce případně v umyvadle-už tady se předvádí a otiskli mu tu slátaninu i teď v ČT3-jsem ročník 1945 a něco jsem zažil a když toho rudýho vola vidím dělá se mi špatně....to neví on a podobní kolik jsme vzali do ČR v padesátých letech řeckých imigrantů ? Volyňských čechů,ukrajinců,vietnamců,mongolů.....? Co chtějí ty hovada jako ten Roucek?

Zobrazit celou diskusi