Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta řecké Mytilény o uprchlících: Denně jich připluje tolik, že zaplní celou vesnici!

Autor: štš - 
1. června 2015
20:17

Řecko přestává zvládat neutuchající nápor uprchlíků ze Sýrie, Libye, Eritreje a dalších zemí. Od začátku roku přicestovalo do země přes 30 tisíc běženců, jen ostrov Lesbos jich za posledních 24 hodin zaplavilo 758! Starosta tamního hlavního města je zoufalý a prosí vládu o okamžitou pomoc.

Cílem běženců jsou zejména malebné ostrovy Kos, Chios a Lesbos. Spyros Galinos, starosta Mytilény, hlavního města Lesbosu, už ze zoufalství napsal dopis, v němž řecké čelní politiky žádá o okamžitý zásah.

Abyste pochopili závažnost našeho problému, je třeba si uvědomit, že každý den k nám připluje populace, která by zaplnila jednu velkou vesnici,“ stojí v dopise.

Mytiléna podle Galinose nápor nezvládá. „Tak masový příliv představuje obrovské zdravotní riziko jak pro migranty, tak pro místní obyvatele. Nemocnice nezvládají nápor uprchlíků, kteří tak musí žít přímo na ulici.

Situace se prý vymyká kontrole. „Jsme v extrémní krizi a žádáme o okamžitou materiální i lidskou pomoc, abychom příliv migrantů zvládli a tím zabránili tragédii,“ prosí vládu.

marais ( 2. června 2015 11:44 )

mají bránit své domovy..tak to bylo vždy!

marais ( 2. června 2015 11:38 )

Proč EXEMPLÁRNĚ nevrací uprchlíci zpět? Evropa je přelidněná, má miliony bezdomovců a nezaměstnaných , vše má svého majitele, tak kdo si vezme tyhle lidi k sobě?

valkaamir ( 2. června 2015 07:48 )

 Kdyz jsem o tom mluvil pred 14 ti dny lide se mi vysmivali a ted jen koukaj ze to asi bude pravda.A znovu si myslim ze vse souvisi s agresivni politikou USA.Zapomente na ukrajinu a Rusko .Vim vsichni jsou fobijne jiz tak naockovani zapadni propagandou v medii,ze rozumne neuvazuji .Pripravte se na jeste horsi situace, ,nebot zadna vlada v EU nechape ze vse tyto akce jsou jiz davno pripravovany s podporovanou agenturou ""BLACK WATER ktera jak FBI,CIA jak je potvrzeno jiz ze rospoutala tato organisace umele prevraty v Arabskych statech ,sirici se az od Pakistanu po Afriku a samorejme MAJDAN. Musite Lide trochu premyslet a hloubeji patrat Proc a kym je vse poslednich par let Politicky nestabilizovano .Valecna propagandicka masinerie zacina pochodovat .Prival emigrantu ,NATO s Ruskem nic nezmuze a chvala Bohu jinak bybyl konec.Jak snadne by bylo otevrit hranice v Jizni Arabii a pustit vsechny emigranty tam .Proc se to nestane ??Ponevac OSN +EU nemaji zajem .Zhroutilo by se financovani valek Spojene EU a USA Banky by krachovaly .USA tajne drzi Evropu na provsku jako Papets a potahuje s EU staty jak se jim hodi .Propaganda USA proti Rusku jiz nezabira Jedine ze by dostali souhlas vybudovat v tech 800 zakladnach ve svete dalsich 5 primo na hranicich Ruska .To by se asi jiz PUtin Neudrzel a odnesli bychom to vsichni Krome USA kteri by zase za morem si mnuly ruce jak Budou stavet novou Evropu jestli ovsem s ni neco zbude .Proc nesledujete ,George Galloway.Noam Choamsky,Gerald Celente.Alex Jones,Jesse Ventura,Gregora Gysi [proslov v OSN].Jsou to vetsinou Prof.DR .Hystoricy US a EU.A neverte propagandicke Medii.Staci vsechny vlady aby apelovaly na OSN stahnout vsechny Emigranty zpet kdyz zastavi reagonisticke valky Podporovane USA ,Israelem a South Arabii. TAK trochu LIde proboha premyslejte.

datelobecny ( 2. června 2015 00:24 )

Zrovna dneska vyšly články, že nezaměstnanost ve Francii rapidně vzrostla. Mám tudíž takovou otázku - co dle EU tedy budeme jako dělat s těmito klíšťáky? A proč si nejsou schopni pomoct sami na 3x větším kontinentu?! Už vidím, jak my budeme utíkat k nim v budoucnu, a oni nám budou dávat jídlo a ošacení...!!! Níže je zkopírovaná diskuse z Daily Mail, kde byl článek o těch parazitech, jak se schovávají v Calais v kamiónech a chtějí se dostat do Anglie - přesněji řečeno k anglickým benefitům. Chris, Herts, United Kingdom, about 6 hours ago And most of these violent people will end up here sooner or later. Time to leave the Eu and pull up the drawbridge to the continent. 109Click to rate F_Rabelais, LaRochelle, about 6 hours ago Benefit wars

plzenska ( 2. června 2015 00:11 )

Když Italové a Řekové nebrání hranice, tak ať teď nebrečí. Problém je v tom, že tyto dvě země už asi nesmí podle nařízení z Bruselu hranice bránit a tak je tahají z moře ! JE TŘEBA ZRUŠIT EU, Shengen a obnovit hranice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi