Duch dívky na hřbitově

Milan B. z Příbrami Nedělnímu Blesku napsal o svém zážitku z místního hřbtova. „Chodím poměrně často na hrob maminky. Jednou jsem to nestihl za světla, a tak jsem požádal správce, aby mě tam pustil večer. Něco se mi nezdálo, jako by mě mrazilo v zádech. Pak se objevila taková mlžná postava dívky. Rozhodl jsem se, že ji vyfotím. Myslel jsem, že tam nic nebude, ale objevilo se to.“

Zjevení

Pozoruhodný příběh zažil i Radovan Hájek z Prahy. „Asi v roce 1983 jsem dostal od podniku služební suterénní byt ve vile se zahradou. Když jsem se jednou vzbudil po půlnoci, měl jsem pocit, že někdo chodí v předsíni, a všimla si toho i manželka. Když jsem rozsvítil, nic jsem nenašel. Až jednou jsem šel potmě na záchod a v předsíni zkoprněl leknutím. Na vstupních schodech nade mnou bylo něco, co se dá popsat jako přítomnost nějaké osoby, kterou jsem na chvilku viděl a pak zmizela. Když jsem se pak vracel z WC zpět do ložnice, už tam nic nebylo,“ píše Radovan Hájek.

Oběšenec

Bydlel prý v této vile až do roku 2002 a k dalšímu setkání nedošlo. „Chodil po domě skoro každý den. Nerušil, ani se nepokoušel strašit.“ Po čase se pan Hájek dozvěděl, že právě v prádelně tohoto domu se oběsil člověk, který tam bydlel.

Planoucí hlavy

„Tyto fotky jsem pořídil v noci před branou našeho městského hřbitova, když jsem testoval focení za tmy. Objevily se na nich jevy, které někteří považují za duchy (připomínají poletující či planoucí hlavy), jiní je prostě mají za defekt při focení bez blesku za tmy,“ napsal pan Hammerschmied.

Fotogalerie
3 fotografie