Branišovský les na Českobudějovicku (zvaný též Bor) je místo, které budí rozporuplné pocity. Jedni říkají, že tam chodí běžně a nikdy žádnou tajemnou aktivitu na sobě nepociťovali. Druzí říkají, že by do lesa nikdy nešli sami a už vůbec ne v noci.

"Sledují vás tam červené oči, slyšíte kroky, ale nikdo nejde, cítíte, že tam něco je, ale nevíte co," podobné příspěvky píšou napříč internetem desítky lidí, kteří znají Branišovský les důkladně. Navíc v něm údajně roste strom sebevrahů, kde už pár lidí uvázalo smyčku...

Zajímavé fotky pořídili kluci, kteří si v Branišovském lese udělali piknik. Je to fotomontáž, kaz na snímku? Nebo důkaz, že v místě se skutečně vyskytují paranormální jevy?

Fotogalerie
2 fotografie

Temné legenda

V místě prý sídlí tajemný černý muž. Vypráví se, že když má modré oči tak lidi varuje, ať rychle z lesa odejdou. Když mu ale svítí červeně, tak je chce uvěznit v nekonečném lese.

Někdy v 70. letech 20. století, když tehdejší Česká lidová armáda hlídla v lese muniční sklad, stal se hrozný masakr. V noci, když se střídali dvě jednotky na stráži, tak se z nepochopitelného důvodu postříleli. Údajně přežil jediný voják. Proč se to stalo? Možná jen popíjeli ve službě a pak v nočním lese začali zmatkovat. Možná měli pocit, že je něco napadlo ze tmy. Možná se obě směny spolu něčemu bránily...

ZÁHADNÉ FOTKY, VIDEA A PŘÍBĚHY POSÍLEJTE NA TIP@BLESK.CZ