Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Děti obětí silničních nehod dostaly od dětské dopravní nadace přes 400 tisíc

Po loňském roce, kdy bylo dle statistik Policie ČR usmrceno nejméně osob v novodobé historii, došlo opět k nárůstu počtu nehod i obětí.
Po loňském roce, kdy bylo dle statistik Policie ČR usmrceno nejméně osob v novodobé historii, došlo opět k nárůstu počtu nehod i obětí.  (Autor: Archiv Blesk)
3. prosince 2018
10:51
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Dětská dopravní nadace (DDN), která pomáhá dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách, letos podpořila 26 dětí částkou ve výši 420 000 korun. Za dvacet dva let svého působení rozdala již přes 11 milionů korun, které slouží zejména na podporu studia sirotků na středních a vysokých školách. Mezi přispěvatele se zařadili i účastníci projektu Nebouram.cz, kteří získané body za své znalosti silničního provozu použili na nákup poukazů pro nadaci v celkové hodnotě 50 000 korun, a sbírky, kterou uspořádal i plavec Jaroslav Chytil, který v létě překonal Severní průliv, jenž je považovaný kvůli teplotě vody a mořským proudům za zřejmě nejtěžší plaveckou výzvu na světě.

Podle statistiky Policie České republiky, která šetřila letos za deset měsíců na 87 334 dopravních nehod, se počet usmrcených osob ve srovnání s rokem 2018 zvýšil o 11,8%. Při těchto nehodách bylo usmrceno 163 řidičů osobních automobilů, 90 chodců, 84 motocyklistů 66 spolujezdců a 34 cyklistů. „Po loňském roce, kdy bylo dle statistik Policie ČR usmrceno nejméně osob v novodobé historii, došlo opět k nárůstu počtu nehod i obětí. Jako maminka téměř pětileté dcery i ředitelka společnosti, která minulý týden vyrovnala celoroční prodeje z loňska a prodala přes 75 400 automobilů v rámci skupiny AURES Holdings, považuji za povinnost pomáhat dětem obětí dopravních nehod,“ uvedla generální ředitelka AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO, a předsedkyně správní rady Dětské dopravní nadace Karolína Topolová.

Letos nadace přijala celkem 26 oprávněných žádostí o finanční příspěvek a rozdělila mezi ně finanční pomoc ve výši 420 000 Kč. Výše příspěvku činí 30 000,- Kč pro vysokoškoláky sirotky, 15 000,- Kč pro vysokoškoláky polosirotky, 20 000,- Kč pro ostatní sirotky od mateřských škol až po vyšší odborné školy a 10 000,- Kč pro polosirotky ve stejných vzdělávacích zařízeních. Děti mohou také využít možnosti studovat bezplatně na soukromé vysoké škole CEVRO Institut, získat přednostně zaměstnání u největšího prodejce ojetých aut AAA AUTO či bezplatně studovat na jazykové škole Confucius. Samotné předávání finančních příspěvků od nadace žadatelům proběhlo tradičně ve Smetanově sále Autoklubu České republiky v Opletalově ulici za účasti předsedkyně správní rady DDN a generální ředitelky AURES Holdings Karolíny Topolové, místopředsedy správní rady DDN Petra Bolda, ředitele Global Assistance Marka Jaroše a marketingové ředitelky VŠ CEVRO Institut Lenky Pavlíkové. Příjemným dopolednem provázela oblíbená herečka Veronika Žilková.

Největšími dárci nadace jsou dlouhodobě AURES Holdings, provozovatel autocenter AAA AUTO, a Global Assistance. Nefinanční pomoc poskytuje CEVRO Institut, který umožňuje bezplatné studium dvěma dětem z nadace, a Autoklub ČR, který poskytuje bezplatný pronájem prostor v reprezentativní budově Autoklubu. Nedávno nadaci podpořil také plavec Jaroslav Chytil, který před svou životní plavbou přes Severní průliv, jenž je považovaný kvůli teplotě vody a mořským proudům za zřejmě nejtěžší plaveckou výzvu na světě, uspořádal pro nadaci sbírku. Významným partnerem se stal také projekt Nebouram.cz, díky kterému si můžou účastníci moderní formou online testů ověřit kvalitu svých znalostí z oblasti silničního provozu a současně jsou motivováni k tomu, aby své vědomosti dále prohlubovali. Účastníci testů získávají body, které mohou proměnit v různé odměny. Nadaci tak přispěli za krátkou dobu 50 000 korun.

„V životě nás všech se mohou odehrát skutečnosti, které nečekáme. Můžeme přijít o blízké a octnout se v situaci, kterou si dnes ani neumíme představit. Ztráta rodičů patří mezi největší bolesti, jež může člověk zažít. Jsme proto pyšni na to, že můžeme být Nadaci partnerem již šestým rokem a přiložit v pomáhání potřebným ruku k dílu. Věříme, že dar, který poskytujeme v podobě stoprocentního stipendia po celou dobu studia, dětem zvýší šanci najít si práci, ve které budou šťastni. Studium na naší škole není jednoduché, možnosti uplatnění jsou však po jejím absolvování velmi široké," řekla Lenka Pavlíková, ředitelka marketingu VŠ CEVRO Institut.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a také těm dětem, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Nadace od svého založení poskytla dětem již 11 milionů korun, a to zejména na studium, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu. Podrobnější informace o činnosti nadace a návod jak zažádat o příspěvek mohou zájemci nalézt na webu www.detskadopravninadace.cz.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petrw ( 4. prosince 2018 17:24 )

kdyz to rozdeli moc každý nedostal

Zobrazit celou diskusi