Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Popálený hrudník a 35 procent těla. Týnuš Třešničková a její přítel se hasili v Turecku sami

Autor: mac, vet, ČTK, simao - 
29. září 2018
15:40

Stav popálené české youtuberky Kristýny Třešňákové alias Týnuš Třešničkové není dobrý. Podle ministerstva zahraničí má dívka, která se stala jednou z obětí nehody ohnivé show v luxusní restauraci v Istanbulu, popáleniny druhého stupně na třiceti procentech těla včetně obličeje, krku a rukou. Jak dopadl její přítel, se kterým do turecké metropole vyrazila?

Došlo k zasažení obličeje, hrudníku, oba mají popálené ruce. Muž má popáleno 15 procent těla, zasaženy ruce a obličej. Žena má popáleno 30 procent těla. Zejména obličej, oblast krku, horní část těla a ruce. Jedná se o druhý stupeň popálenin se silným zásahem do struktury kůže.

Zdroj: https://www.extra.cz/mraziva-zprava-lekaru-tynus-tresnickova-ma-tezke-popaleniny-na-30-procentech-tela-s-pritelem-se-hasili-navzajem

Při ohnivé show ve vyhlášené istanbulské restauraci Nusret byli ve čtvrtek večer popáleni dva Češi - youtuberka Kristýna Třešňáková, vystupující na sociálních sítích pod jménem Týnuš Třešničková, a její přítel, podnikatel Viktor Hajíček. Oba mají popáleniny druhého stupně, nejméně do 1. října budou muset zůstat v istanbulské nemocnici, uvedl dnes Robert Řehák z tiskového odboru českého ministerstva zahraničních věcí.

Hasili se navzájem

Majitelem podniku je Nusret Gökçe alias Salt Bae, jehož kulinářské praktiky jsou známy uživatelům sociálních sítí. „Můžeme potvrdit, že ve čtvrtek 27. září došlo ve večerních hodinách ke zranění dvou českých občanů při ohňové show ve známé restauraci v Istanbulu. Během programu explodovala část hořlavé směsi, která potřísnila české občany a ti začali hořet,“ potvrdil Blesk Zprávám zástupce ředitelky tiskového odboru MZV Řehák.

A prozrazuje, jak se podařilo Týnuš a jejího přítele uhasit: „S pomocí zaměstnanců a přihlížejících se nakonec podařilo uhasit se navzájem. Žel v mezičase u nich došlo k popáleninám prostoru obličeje, rukou a hrudníku.“ V prostorech restaurace se v té době nacházela i dle zveřejněných záběrů na Youtube řada dalších hostů.

„Zaměstnanci restaurace přivolali první pomoc, která odvezla oba postižené do nemocnice Escal Hospital, kde jim bylo poskytnuto prvotní ošetření. Generální konzulát ČR v Istanbulu byl o situaci informován ještě ten samý večer a po prvních telefonických rozhovorech se kvůli vážnosti situace okamžitě do nemocnice rozjel konzul a asistentka. Ti na místě zaurgovali lékařskou pomoc a zajistili převoz do nemocnice Acibaden Taksim, která poskytuje lepší ošetření,“ pokračuje Řehák v líčení následujícího nemocničního dramatu. 

Dopadla hůř, než její přítel

Kristýna Třešňáková na svém Instagramu, kde má přes 351 tisíc sledujících, při příjezdu do turecké metropole prozradila, že ji navštívila poprvé. Dramatické události v restauraci jí přinesly smutnou zkušenost. Dopadla hůře, než její přítel Viktor.

„U muže bylo diagnostikováno cca 15 % těla, většinou obličej a ruce na úrovni druhého stupně popálenin, u ženy došlo k popálení 35 % těla, vážně u ní byl zasažen obličej, krk, horní část těla a ruce. Jedná se o popáleniny druhého stupně s hlubokým zásahem do struktury kůže,“ sdělil smutné zprávy Blesk Zprávám Řehák.

Sestra youtuberky: Děkujeme za podporu

Pozitivnější vzkaz pak dnes pro fanoušky české youtuberky připravila i mladší sestra Týnuš Martina Třešňáková. V rámci Insta Stories uveřejnila zprávu, ve které děkuje v těžkých chvílích za slova podpory.

„Děkujeme za všechny zprávy a podpory. Až budeme vědět více informací, dáme vědět. Každopádně všechno bude v pořádku. Týnka je v nejlepších rukou a bude o ni postaráno. Modlete se, prosím. Posílám všechnu lásku, co v sobě mám,“ napsala.

Musí zůstat v Istanbulu

Pracovníci konzulátu se za dvojicí vydali opět i v pátek 28. září. „Postiženým pomohli kontaktovat právníka, policii a informovali se o stavu zraněných. Dle vyjádření lékařů budou oba čeští občané v nemocnici muset zůstat nejméně do 1. října, kdy bude stanoven další postup po dohodě se všemi zainteresovanými,“ pokračuje zástupce mluvčí MZV. 

Konkrétní kroky již udělalo i samo ministerstvo, které však čeká na nového šéfa, jímž by se měl stát adept ČSSD Tomáš Petříček. Dočasně jej vede předseda sociální demokracie Jan Hamáček.

„Ministerstvo zahraničních věcí též v tomto případě kontaktovalo velvyslance Turecka v ČR ve snaze zvýšit pozornost, která bude postiženým věnována jak ze strany lékařské péče, tak ze strany policejního vyšetřování,“ dodal Robert Řehák z tiskového odboru MZV ČR.

Neúspěšný pokus o ohňový efekt

Server Ahval informoval, že se personál restaurace neúspěšně pokusil o ohňový efekt. Jeden z číšníků nalil před barovým stolem do ohně zatím neznámou tekutinu z kanystru, avšak plameny se začaly rychle šířit a popálily několik lidí. Podle britského webu MailOnline jsou zraněni čtyři turisté a české návštěvnici, která se prezentuje jako módní youtuberka, podle tohoto zdroje chytly šaty.

Dalšími zraněnými jsou údajně turisté z Řecka a Ukrajiny a lehká zranění utrpěli i dva pracovníci baru. Turecká policie již zahájila vyšetřování incidentu a vyslechla oba zaměstnance, kteří se představení zúčastnili.

jity ( 30. září 2018 09:54 )

Hezká holka a bude mít na blbý Turky památku až do smrti. Ty bolesti ji asi také nevezmou, kdo ví jaká je tam lékařská péče u těch hotentotů.

fido2 ( 30. září 2018 00:23 )

Mistr jan Husa...

fido2 ( 30. září 2018 00:19 )

Už s tou husou dejte pokoj...jú.tubera sem ...jé.tubera tam.

vemenozmojistary ( 29. září 2018 22:56 )

 Slepice n má popáleniny 2. stupně na535% těla a do 1. října musí zůstat v nemocnici? 🤣 A teď tu o Červené karkukce 🤣🤣🤣🤣🤣 Větší blábol si už ta pošahaná slepice nemohla vymyslet. S takovým popálením by v nemocnici pobyla podstatně déle včetně dalších zákroků. Slepice ne, kráva to je.

Mamba ( 29. září 2018 20:38 )

 Nejspíš se za čas pokusí o plastiku aby si ksichtík dala do kupy. Na jednu stranu je to hrozný,protože obličej ji svým způsobem taky asi živí,a taky proto že si na hezkým zevnějšku zakládala,ale na druhou,a v tom mají prsty média ,z ní dělají hvězdu skoro první velikosti,aspoň to tak vypadá.Neni to žádná hérečka,ani slavná zpěvačka,jen možná mezi mladýma známý youtuber,nic víc.At se na mě kdokoliv zlobí,.Protože sama v rodině mám s popáleninami zkušenosti,tak vím jak hrozny to je.Zalezi jak se jí to zhojí,jestli ji budou transplantovat kůži z těla,nebo když to tak nepůjde zkusí prasečí když její se nechytne,atd.Hlavne aby vše bylo ok,a nemělo to výrazný následky

Zobrazit celou diskusi