Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vyšetřování vraždy Kuciaka (†27) má nový směr. Policie ukázala fotku svědka

Autor: Darina Jíchová - 
17. září 2018
14:25

V souvislosti s případem vraždy slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové (†27) pátrá slovenská policie po muži, který by mohl mít klíčové informace o případu, informoval web Topky.sk.

Kuciaka s přítelkyní zavraždili 21. února v obci Veľká Mača, jejím motivem byla jeho novinářská práce. Úřad speciální prokuratury potvrdil, že se jednalo o profesionální vraždu na objednávku. V pondělí úřad zveřejnil portrét muže, který může podle vyšetřovatelů znát další důležité podrobnosti k případu.

Policie vyzvala svědka, aby se přihlásil na příslušných úřadech. „Domníváme se, že se osoba mohla pohybovat v okolí místa vraždy“, uvedl prokurátor. Jeho tvář z důvodu bezpečnosti stále nesmí média snímat. Státní zástupce dodal, že policie sleduje dva okruhy Kuciakovy práce, neupřesnil však jaké.

Kdo si objednal Kuciakovu vraždu?

Kuciak pracoval pro server Aktuality.sk a řešil kauzy spojené s kalábrijskou mafií 'Ndrangheta a jejím působením na východě Slovenska. Vyšetřovatelé v rámci případu vyslechli přes 200 osob a zatkli 7 Italů s kontakty na mafii, všechny osoby byly ale pro nedostatek důkazů propuštěny.

Zobrazit celou diskusi