Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krev, křik a panika: Svědci popisují, jak skála v Řecku zavalila českou rodinu: Byl to horor!

Autor: yks - 
14. září 2018
06:51

Lidé na pláži panicky vřískali a pak začala padat druhá várka balvanů, popisuje očitá svědkyně vypjaté chvíle, při kterých padající kameny včera na ostrově Zakynthos zranily sedm lidí a mezi nimi také členy české rodiny. 

Britská turistka Wendy Thorpe (53) popisuje moment, kdy viděla mohutné vlny vyvolané padající masou skály, které doslova smetly několik krví pokrytých seniorů z pláže rovnou do moře. „Bylo to jak scéna z hororu. Lidé na pláži křičeli v panice a pak se začal hroutit další kus skály,“ říká. 

Třese se jí hlas, když líčí, jak se opodál převrátil člun a ona slyšela výkřiky, které jasně ukazovaly na to, že pod trupem lodi skončilo uvězněných několik lidí. Ohromné kusy skály se podle ní s rachotem řítily na bezmocné turisty. Viděla prý dvojici, která se fotila u skály, když se začala hroutit, ale po tom kolapsu jí nadobro zmizela. Nikde nebyli vidět členové pobřežní stráže. Byl jsme tam jenom my, turisti, kteří si pomáhali navzájem,“ dodává Thorpe.

Video pádu skály byl zveřejněno na Instagramu:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Rock slide @ shipwreck beach. Thankfully no one is hurt. Destroyed 2 small ⛵ though. #rickslide #rockfall #shipwreckbeach #justhappened

Příspěvek sdílený Nathelie Meng (@nathelie0521),Zář 13, 2018 v 4:10 PDT

 

„Ta druhá lavina kamene mě srazila k zemi. Byla mnohem větší než první,“ svěřila se Carrie Anne Coleman internetovému portálu The Sun Online. Bylo to naprosto děsivé. Stalo se to tak rychle. Zkusila jsem utéct, ale ty vlny mě srazily k zemi,“ popisuje Coleman. Říká, že první menší část útesu spadla okolo 11 hodin dopoledne a o několik minut později se zhroutila větší, která vytvořila vysoké vlny a převrátila několik člunů.

balin ( 14. září 2018 19:07 )

v nejakých správach som čítala, že už niekoľko dní predtým tam viseli oznamy o zákaze vstupu na časť pláže pod skalami

beruska56 ( 14. září 2018 17:10 )

Více info, nelze reagovat

beruska56 ( 14. září 2018 10:23 )

Joo kdo chce kam, pomožme mu tam.

panbaron ( 14. září 2018 10:16 )

Co tam delali cesi? Ty jezdi jen do Chorvatska ne

Zobrazit celou diskusi