Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komisaři rozdávali za úplatky řidičáky. Dostal ho i negramotný

Komisaři dávali za úplatky řidičáky.
Komisaři dávali za úplatky řidičáky.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
6. září 2018
17:58

Soud v Kladně dnes začal řešit podvody s testy v autoškolách. Obžalováni jsou zástupci autoškol i zkušební komisaři. Za splnění testů v některých případech brali komisaři podle obžaloby úplatky, podle posudku dostal řidičský průkaz i negramotný člověk. Podle státního zástupce Pavla Kejzlara byly úplatky v řádech tisíců korun. Komisařům hrozí jako úředním osobám až deset let vězení a lidem obžalovaným z toho, že komisaře podpláceli, až šest let vězení. Dnes u soudu vypovídali obžalovaní a byly předkládány důkazy.

Policie v roce 2016 obvinila tři stálé kladenské zkušební komisaře z korupce a zneužití pravomoci. Jsou podezřelí, že umožňovali získat řidičský průkaz například bez absolvování většiny povinných jízd nebo bez splnění testů. „Myslím, že to bylo přes 40 případů,“ uvedl státní zástupce. Podle znaleckého posudku byl jeden z úspěšných žadatelů o řidičský průkaz dokonce negramotný.

Pokud by soud prokázal obžalovaným vinu a byli by pravomocně odsouzeni, budou úřady zřejmě řešit i nelegálním způsobem získaná řidičská oprávnění a jejich případné odebrání. Jeden z komisařů už byl dříve odsouzen, dostal podmíněný trest a zákaz činnosti. Hlavní líčení má u kladenského soudu pokračovat příští týden.

Martin Tesak ( 23. srpna 2019 11:59 )

Sláva tak ještě pročistit zdiměřice ;)

salto ( 7. září 2018 09:17 )

Sláva, tak i proscaná tepláka zdenekk má řidičák

chicitta ( 6. září 2018 20:23 )

no jako kladenčka vím že to tam bylo a stále je a to nejlepší je cikán jedzdí vesele autem po Kladně má řidičák ale neumí psát ani počítat ale zřejmě je jasnovidec a ví co stojí na tabuli za nápis

barracuda.sro ( 6. září 2018 19:06 )

Nevím jestli je to jen můj pocit,ale denně potkávám několik řidičů, kteří si řidičský průkaz taky koupili a autoškolu ani jednou nenavštívili.

Zobrazit celou diskusi