Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čechy na Krétě vyděsil žralok! Proháněl se až u pláže

Autor: ital - 
22. srpna 2018
10:43

Zážitek jako z hororu měl manželský pár z Mokrých Lazců na Opavsku. Trávili dovolenou na Krétě a k jedné z místních pláží, na níž se procházeli, připlaval žralok. Naštěstí byli oba na břehu.

Manželé Fickovi chtěli oslavit své třicáté výročí svatby dovolenou na Krétě. Ubytováni byli v oblasti Damnoni. Přesně v den třicátého výročí svatby, 13. srpna, se vydali na jednu z pláží poblíž rekreačního střediska Plakais. Když se procházeli podél vody, najednou se nad hladinou objevila žraločí ploutev.

Tou dobou se ve vodě nacházelo asi pět lidí. Náhle se ozval pískot a plavčíci začali okamžitě naléhat, aby všichni vylezli na břeh. „Zrovna jsme šli po pláži a viděli jsme ho z bezprostřední blízkosti. Žralok byl jen několik metrů od nás,“ popsal serveru denik.cz svůj zážitek Petr Ficek.

Jeho žena Martina měla ten den před odjezdem na výlet špatný pocit a trápila ji zlá předtucha. Nikomu se však nic nestalo.

Později se dozvěděli, že se jednalo o žraloka modrého, který není člověku nebezpečný. Tento jedinec měřil okolo dvou metrů. Ovšem najdou se i tací, jejichž délka dosahuje až čtyř metrů. Zatím došlo pouze k devíti případům, kdy žralok modrý zaútočil na člověka.

Přítomnost žraloka ovšem vyvolala překvapení i mezi místními. Dokonce i průvodkyně zájezdu, jež má již mnohaleté zkušenosti, se ještě s ničím takovým nesetkala.

Samotný žralok také budil dojem, že do oblasti spíše zabloudil. „Pláž vypadal jako zátoka a byla obklopená skalisky. Žralok plaval proti pláži a pohyboval se podél břehu. Nejspíš se tam dostal omylem,“ dodává Petr Ficek.

agfor ( 22. srpna 2018 13:52 )

Škoda, že dostatečně neděsí "uprdlíky".

eriksonek ( 22. srpna 2018 13:42 )

Všem žralokům přeji dobrý a uspěšný lov,Vy jste v oceánu a moři doma

erikcom ( 22. srpna 2018 13:39 )

no to je hruza obyvatel more si dovolil vystrasit čecháčky a priplul si skoda ze je nesezral

ahojky ( 22. srpna 2018 13:14 )

...Měla zlou předtuchu? Se pos@ru, to je jak kdyby s ní mělo spadnout letadlo...nepřeháníte to trošku?

spania ( 22. srpna 2018 12:17 )

Není těch žraloků poslední dobou nějak moc?A všichni se tomu pak diví,nezažili to celé roky a pak přijedou Češi a žraloci útočí!

Zobrazit celou diskusi