Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

FOTO: Kamioňák Martin je v Česku. Přežil pád ze 45 metrů, čekají ho další vyšetření

Autor: trm - 
21. srpna 2018
22:35

Český kamioňák Martin M. (46), který jako zázrakem přežil tragický pád mostu v italském Janově, je zpátky v Česku. Sanitka ho přivezla do pražské Thomayerovy nemocnice v úterý pozdě večer. Martina čeká další série vyšetření a léčba. Šofér má zlomených pět žeber a pohmožděné plíce. 

Martina v úterý propustili z janovské nemocnice, do Čech ho převážela sanitka. Jeho zdravotní stav se postupně lepší. „Jeho zdravotní stav se výrazně zlepšil. Už chodí. Jen při kašli ho bolí hrudník,“ uvedl jednatel společnosti Václav Zázvůrek.

"Je mi skvěle. Na to, co jsem prožil, musím říct, že jsem na tom nad očekávání dobře. Perfektně se o mě starali, byl jsem velice spokojený. Na to, co to město prožilo, tak na sestřičkách a doktorech bylo vidět, že jsou profíci a vtipkovali a nemůžu si stěžovat," řekl Martin po příjezdu do nemocnice novinářům.

Kamion se zřítil z výšky 45 metrů. Řidiče zachránil bezpečnostní pás a také to, že šlo o nový kamion. Měl i štěstí, že se mu asi včas odpojil návěs. 

Při pádu dálničního mostu minulý týden zahynulo 43 lidí. Zodpovědnost za pád mostu má určit vyšetřování, tragédie však způsobila obrovskou vlnu rozhořčení, která se obrátila proti vládním úřadům i provozovateli dálnice, firmě Autostrade per l'Italia.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nick55 ( 22. srpna 2018 00:21 )

Chlape, měl jste obrovské štěstí - přeji úspěšnou rekonvalescenci, pevné zdraví do dalších let a vždycky šťastné návraty domů

Zobrazit celou diskusi