Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Iva (†24) zemřela v Rakousku po pádu do vodopádu. Chtěla do světa za málo peněz

Autor: ČTK, kal - 
5. srpna 2018
17:30

V Rakousku zemřela v sobotu večer Češka (†24), uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Podle jejích informací se prý utopila po pádu do krimmlského vodopádu, kde se účastnila závodu LowCost Race. Podle jeho pořadatelů to byla Iva H. z týmu Tofu paštikářky. Po českém tátovi (†42), kterého v Egyptě zabil žralok, a dvou utopených Češích v Bulharsku jde tak o další úmrtí tuzemského občana v zahraničí.

Češka u vodopádu byla v rámci cestovatelského závodu LowCost Race. Ministerstvo dostalo informace o úmrtí ženy od pořadatele závodu a následně je prověřilo u policie. Rodina byla o úmrtí ženy informována, dodala mluvčí.

„S obrovskou lítostí oznamujeme, že k večeru 4. 8. 2018 tragicky zemřela účastnice Iva H. K nehodě pravděpodobně došlo, když se dívka šla projít k řece, uklouzla na kameni a spadla do vody,“ uvedli na svých stránkách organizátoři závodu LowCost Race.

Cesta skoro bez peněz

Low Cost Race je závod, při kterém účastníci cestují po Evropě. Cílem je dosažení co nejvíce ze 40 vybraných míst. Soutěžící závodí ve dvou kategoriích. V kategorii Joypacker jde čistě jen o radost z cestování, v kategorii Racepacker soutěžící sdílí své cesty online a plní nejrůznější výzvy. Závodníci si na start závodu mohli vzít maximálně 100€, za utrácení navíc ztrácí body. Letos se koná pátý ročník, na jehož start se v pátek v Praze postavilo téměř 140 týmů. Cíl závodu je opět v Praze, a to 13. srpna.

Závod se poprvé konal v roce 2014 jako soukromá akce. V roce 2016 bylo přihlášených závodníků téměř 100. „Cílem závodu je ukázat, že cestovat se dá i bez peněz, aniž by o ně žebrali. Stačí být kreativní a najít jiné způsoby, jak se lidem odvděčit,“ píší organizátoři závodu na svém webu.

vlasta1 ( 6. srpna 2018 09:51 )

Vzhledem k tomu že celá cesta je slušně zabezpečená zábradlím tak se musela pohybovat mimo tuto trasu. Vzhledem k tomu že vstup tam je pouze 2€ tak snad to není tak moc.

flora ( 6. srpna 2018 08:56 )

Další "vychytaná" zábava. Kdyby si zaplatila vstupenku k vodopádům, žila by. Asi si chtěla zdokumentovat okamžitě zaslat pořadatelům, že jednoho cíle trasy dosáhla. Takže ušetřila na vstupném, ovšem rodině se doprava její rakve sakra prodraží.

FrantaSvacina ( 6. srpna 2018 01:08 )

Nema, nevis o co jde, to je jako bys letela s nějakou cestovkou nekam a na miste by sis zlomila nohu...co za to muze cestovka, tupko. Ja vim ta vedra.

FrantaSvacina ( 6. srpna 2018 01:06 )

montiku sed doma a nevychazej radeji ven. Mohlo by se ti neco stat. Pitomecku, kdyz nemas paru o vecech, tak se informuj a nepindej kraviny, dedo. Holka sla na prochazku a stalo se...to ma asi se spolecnosti co spolecneho, trubko. To je jako bys rekla, ze je autobus na vine, kdyz z neho vylejzes, vleces se domu a zvrknes si nohu. Boze do cehos dal mozek nebo spis nedal. Jo a az ti neco spadne na zem, tak za to nemuzes ty, ale zemska pritazlivost, ze?

mediand ( 5. srpna 2018 22:18 )

Však má pravdu blbečku. Máš taky železo v ksichtě? Tak v bouřce nevycházej, nebo raději vůbec.

Zobrazit celou diskusi