Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Přes 100 Čechů uvízlo v Hurghadě. Kvůli poruše letadla čekají už 12 hodin

Autor: bud - 
5. srpna 2018
11:25

Více než stovka klientů cestovní kanceláře Exim Tours se zatím nevrátila z dovolené v egyptském letovisku Hurghada. Kvůli poruše letadla byli ubytováni na hotelu a stále čekají na odlet. Další Češi pak neodletěli z Prahy, a na dovolenou se tak dostanou nejdříve o den později.

Nejméně 200 Čechů se v noci na neděli nedočkalo odletu na dovolenou do Egypta nebo návratu z ní. Jde o klienty Exim Tours a potíže jim způsobila porucha letadla.

Jednalo se o technickou poruchu letadla, které mělo startovat včera z Hurghady. Nedostali jsme informaci, kdy by letadlo mělo být v pořádku. Proto jsme se rozhodli klienty v Hurghadě ubytovat na hotelích. A klienty, kteří měli stejným letadlem odlétat z Prahy, jsme ubytovali v hotelích v Praze. V obou případech na naše náklady,“ uvedl pro Blesk Zprávy mluvčí cestovní kanceláře Stanislav Zíma. „Nechtěli jsme, aby lidé trávili další dlouhé hodiny na letišti,“ dodal.

Do Prahy mělo letadlo přiletět v sobotu ve 20 hodin, spoj do Hurghady měl odlet ve 21:30. Oba lety by měly být obnoveny dnes po 16. hodině.

Problémy egyptské aerolinky

Podle informací o příletech a odletech pražského letiště jde o letadlo egyptské soukromé aerolinky Almasria Universal Airlines.

Jméno cestovní kanceláře Exim Tours rezonovalo v médiích nyní hlavně v souvislosti s tragédií Čecha (†42), kterého při šnorchlování u hotelového mola v letovisku Marsá Alam zabil žralok. Podle informací cestovních kanceláří ale útok žraloka prakticky nijak zájem Čechů o dovolenou v Egyptě neovlivnil.

krtek. ( 5. srpna 2018 14:23 )

jediné co mi z toho vychází je další varování abychom nikam nelétali na dovolenou a nejlépe seděli doma na piheli

vihor ( 5. srpna 2018 13:20 )

Hlavní informací asi je souhrn toho, co asi člověk může čekat od levné dovolené v Egyptě s českou cestovní kanceláří. Počínaje tím, že kvůli havarijnímu stavu letadel tam vůbec neodletíte nebo se nevrátíte. Ale za těch pár tisíc vás prostě musí posadit v lepším případě do čínského TravelService nebo ještě hůře do nějaké místní egyptské společnosti. A pokud se už vrátíte, piloti musí šetřit i na přistání a místo opakování to raději zastaví až v trávě, jak nedávno v Pardubicích. I na hotelu musí ušetřit, takže tam není pořádná ochranka a hrozí ubodání nějakým místním šílencem, který nesouhlasí s ženami v plavkách, a o ubytování spolu se žralokem propagační materiály také neinformují.

egyptanka ( 5. srpna 2018 11:59 )

Kdo chce kam,nepomáhejme mu,dojde sám.

beruska56 ( 5. srpna 2018 11:43 )

Tak nevím zda tahle zpráva je pro nás důležitá.

Zobrazit celou diskusi