Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ficova ochranka stěhovala jeho sexy exporadkyni Máriu. Platil to stát, Slováci zuří

Autor: Mii - 
27. července 2018
12:40

Znát se se slovenským expremiérem Robertem Ficem (Směr-SD) má své výhody. Například když se stěhujete. Může vám půjčit svou ochranku, jako to udělal u své exporadkyně Márii Troškové. Bývalá zaměstnankyně slovenského Úřadu vlády se v těchto dnech stěhuje a jak zjistil server Plus JEDEN DEŇ, tahat krabice a nábytek jí pomáhají právě Ficovi muži. Tato činnost přitom nesouvisí s ochranou ústavního činitele, kterým navíc Mária nikdy nebyla.

Fico, jenž skončil v čele slovenské vlády před čtyřmi měsíci, má nárok na ochranku do září. Poté o ni jako řadový poslanec přijde. Jenže byť se jeho režim s novou pozicí výrazně zmírnil, jeho ochrance ne. Fico jí zadává úkoly, které značně převyšují její popis práce – jako stěhování jeho kamarádky a exporadkyně Márii Troškové.

Záběry přímo ze stěhování zachytili fotografové serveru Plus JEDEN DEŇ. Ficovi muži na nich doslova tahají Máriiny krabice do jejího nového bytu v bratislavské městské části Petrželce. Krabice jí dokonce sami přivezli. Hned druhý den pak ti samí muži doprovázejí Fica při jeho standardním ranním běhu.

Slovenské ministerstvo vnitra nejdříve řeklo, že věc nebude komentovat. „Z takticko-bezpečnostních důvodů se k režimu ochrany nebudeme vyjadřovat,“ sdělil mluvčí resortu Petar Lazarov. Později zmínil, že aktivita ochranky byla na pokyn Fica. „Je třeba podotknout, že nešlo o stěhování bývalé zaměstnankyně Úřadu vlády a člen ochranky konal na základě požadavků chráněné osoby,“ vysvětloval mluvčí.

I Fico prostřednictvím mluvčího své strany Směr-SD vzkázal, že nešlo o stěhování, ale něco jiného. „Členové ochranky, kteří jsou přidělení bývalému premiérovi SR Robertu Ficovi, se v rámci výkonu služebných záležitostí vraceli z Úřadu vlády, kde byli vyzvednout osobní věci bývalého premiéra, které tam ještě zůstaly po jeho odchodu. Kromě toho se tam nacházely i osobní věci bývalé zaměstnankyně Úřadu vlády Troškové, které jí v rámci zpáteční cesty odevzdali,“ komentoval situaci mluvčí.

Márii zlomil vlas Kuciak

Trošková přišla o místo na Úřadu vlády po vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Jejich smrt měl způsobit Kuciakův text o napojení italské mafie na vysoké slovenské politiky a Mária, jak se ukázalo, dříve spolupracovala (a údajně i měla poměr) s italským podnikatelem Antoniem Vadalou, který měl být napojen na italskou mafii ’Ndrangheta. Vadala momentálně čelí trestnímu stíhání.

Máriu média označovala jako bezpečností riziko. Pochybnosti vznikaly také ohledně její kvalifikace, kdy v minulosti působila jako fotomodelka, která se nestyděla ani velmi odhalených fotek. Ve vládě Roberta Fica působila jako jeho poradkyně.

Video  Reportérka chtěla udělat rozhovor s Ficem. Zabouchl jí před nosem.  - tv Joj
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pjotri ( 28. července 2018 00:17 )

Ten Fico na tom musi byt hoooodne spatne, kdyz ma za potrebi projizdet ku.vu po nejakym mafianovi.. Fuj! To je fakt humus! A kdo vi, koho jeste vojela.. Modelka.. Idealni kvalifikace na poradkyni.. I kdyz.. Bufetarka Grossova, takto spolumajitelka bo.delu, to byla taky sila. No a kantynska Necasova, to byla taky kvalitni sefova kancelare premiera. Mam dojem, ze se Fico ucil u obou nasich potentatu..

y1xcvbnm ( 27. července 2018 20:59 )

jeden jako druhý, je jedno kde to je, jen kure v nitství , nic víc.

AliAlice ( 27. července 2018 16:38 )

A od kdy se prostitutkám říká ,,poradkyně " ???

bullshit ( 27. července 2018 16:21 )

Když ví jak a kdy správně ukázat a použít pizzu má svět dokořán...

doktormediciny ( 27. července 2018 15:46 )

no tak je sexy, no... Prece si tam za poradkyni nejmenuje nejkou Lochnesku

Zobrazit celou diskusi