Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vítězství milovníků čokolády Toblerone: Vrátí jí původní tvar alpských hřebenů

23. července 2018
14:31

Široké mezery čokolády Toblerone se neosvědčily. Společnost Mondeléz International se po tlaku fanoušků rozhodla vrátit k původnímu tvaru svých čokolád. Nový tvar, který spíše připomínal přistávací plochy mezi pyramidami kosmického města, vystřídá klasický hřeben alpských pohoří.

Před dvěma lety se americká společnost Mendeléz International odhodlala ke kroku změnit tvar svých slavných čokolád a to tak, že zvětšila mezery mezi trojúhelníky. Což se ovšem setkalo s odporem zákazníků.

Jako hlavní argument firmy bylo zdražení cen výroby. Aby mohli čokoládu dál prodávat za stejnou cenu, museli prý snížit její gramáž z 200g na 150g.

Přestože firma tvrdí, že nový tvar neměl žádný vliv na prodejnost výrobku, zákazníci se cítili oklamáni. Mnozí z nich se rozhodli, že si tyčinku Toblerone již nikdy v životě nekoupí, jelikož nechtěli platit stejné peníze za méně čokolády.

S pozitivním ohlasem se nesetkal ani samotný design nového tvaru, který měl původně připomínat alpské hřebeny. Zákazníkům se jevil jako stojan na jízdní kola, nebo přistávací plocha pro raketoplán ve města z daleké budoucnosti.

Zpráva, že se společnost rozhodla navrátit se k původnímu tvaru, vyvolala pozitivní reakce mezi zákazníky a to i přesto, že návrat k původnímu vzhledu čokolády bude mít vliv na její cenu. O kolik se však tyčinka Toblerone zdraží, zatím není známo. Výrobek se na trh dostane v následující polovině roku.

Zobrazit celou diskusi