Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zoopark v Chomutově startuje léto plné změn: V nové kampani promluví zvířata!

Autor: lac - 
3. července 2018
11:27

Do chomutovského Podkrušnohorského zooparku vnesli čerstvý vítr mladí designéři, kterým dalo město zelenou. Důvod? „Vizuální prezentace zooparku byla několik let strnulá, nemoderní. Byly zapotřebí změny, které zoopark zatraktivní,“ zdůvodnil v pondělí, kdy odstartovala kampaň, David Dinda, náměstek primátora.

Zvířata - pandu, mlsného tuleně, růžového plameňáka a další nechali tvůrci na poutačích a upomínkových předmětech promluvit. Na hrnku můžete mít třeba medvědí slogan »Největší tlapa v okolí«. Ředitelka zoo Věra Fryčová míní, že věčným vtipálkům se určitě zalíbí nápis s dovádivou kunovitou šelmou se vzkazem »Já to nebyla«.

„Grafické zpracování je naše vlastní a ilustrátorkou byla kolegyně Bára Voráčková,“ řekl Václav Chlouba majitel agentury a art ředitel. Netajil, že se tak trochu nechali inspirovat zoologickou zahradou v San Diegu (USA) a v Česku je takové pojetí ojedinělé. Změnou tedy prošlo i logo, které představovalo zubra a nyní je jen chlupaté.

Zvířata zmíněná v úvodu jsou mimochodem jedna z těch, která budou novou kampaň symbolizovat.

Zoopark plánuje osadit nové tabule, které by lépe napomáhaly orientaci v zoo. Návštěvníkům by měly pomoci i stanovené trasy. „Chodí sem hlavně rodiny s dětmi a těm by měly být přizpůsobené,“ dodal Dinda. Ve městě se nové poutače objeví na lavičkách a autobusových zastávkách.

Podkrušnohorský zoopark patří rozlohou 112 ha největším v Česku. Chová přes tisíc zvířat od více jak stovky druhů.  

dostojevskij ( 5. července 2018 11:26 )

Raději investujte do oprav stávajícího lesoparku!!!! Už se některé expozice rozpadají!!!! Zarostlé okolí taky není nic, čím by se mohl lesopark chlubit.Od opic směrem k dětské ZOO je děs!!! Nechápu, proč u medvědů postavili dětskou prolézačku!!! Jdu se podívat na zvířata.....Myslete hlavou!!!

zada ( 3. července 2018 12:32 )

Slogany super!!!! Konečně reklama po česku, se vtipem a důvtipem. Tleskám!!!!

Zobrazit celou diskusi