Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máslo zdražilo přes 60 korun. Prošli jsme obchody, kdo a jak přitlačil ceny?

  • Autor: Zpravodajové Blesku - 
    7. 7. 2018
    07:10

    Nová máslová krize je zřejmě tady. O černé předpovědi ekonomů, že cena másla o prázdninách překoná šedesátikorunovou hranici, informoval Blesk už minulý víkend. A už se zdražuje. A kde ne, tam je vyprodáno.

  • 1.Zlín: Nejdražší německé (64,90 Kč)

    Na 64,90 Kč vyletělo německé Alpské máslo v Kauflandu Zlín v obchodním centru Čepko. Z českých tu bylo nejdražší Tatra za 59,90 Kč. „Nechápu to, zneužívají toho, že kdo se bez másla neobejde, ty hříšné prachy za to dá,“ reagovala paní Blanka (52), která si koupila Tatru. „Nekoupím. Je to předražené. Bez másla vydržíme,“ zatvrdila se naopak Marie (55).

    Nejvýše ve Zlíně vyšplhalo Alpské máslo Meggle. Nejvýše ve Zlíně vyšplhalo Alpské máslo Meggle. | zpravodajové Blesku

  • 2.Mšeno: „Vyletělo“ Jihočeské (63 Kč)

    Hlouběji do kapsy museli lidé sáhnout již v neděli ve Mšeně u Mělníka. Vietnamská samoobsluha nabízela kostku Jihočeského másla za 63 korun.

    Ve Mšeně přitvrdili už v neděli. Ve Mšeně přitvrdili už v neděli. | zpravodajové Blesku

  • 3.Karlovy Vary: Levné bylo, nebylo (39,90 Kč)

    V karlovarském Penny marketu bylo máslo ještě nedávno k dostání za 39,90 Kč. Pořídit si ho ale mohlo jen pár zákazníků. Později už byly zásoby kompletně vyprodané. „Máslo dnes už nebude. Nepřivezli nové,“ oznámila lidem prodavačka.

    V Karlových Varech levnější máslo zmizelo. V Karlových Varech levnější máslo zmizelo. | zpravodajové Blesku

  • 4.Louny: Šokující výhoda (64,90 Kč)

    Nejdražší máslo v Lounech objevila redaktorka ve vietnamské samoobsluze na Tyršově náměstí. Kostka Jihočeského másla (250 gramů) tam stála 64,90 Kč. „To je Jihočeské máslo, to normálně stojí 79 korun,“ vysvětlovala prodavačka s tím, že cena je akční, a tudíž velmi výhodná. Ve většině lounských obchodů se pak ceny zatím pohybují mezi 55 až 57 korunami za čtvrtkilové kostky.

    V samoobsluze na Tyršově náměstí v Lounech stojí málo v akci 64,90 Kč. V samoobsluze na Tyršově náměstí v Lounech stojí málo v akci 64,90 Kč. | zpravodajové Blesku

  • 5.Veselí nad Moravou: Kupuje se stejně (59,90 Kč)

    V potravinách u Hladkých ve Veselí nad Moravou se cena čtvrtkilového másla držela na 59,90 Kč. „Máslo se u nás moc neprodává celoročně. Objednáváme ho proto jen jednou týdně po deseti kusech. Současná cena se na jeho prodeji vůbec neprojevila. Lidé ho kupují stejně, jako když stálo o deset korun míň,“ řekla Blesku prodavačka Lucie.

    Ve Veselí prý lidé nad cenou nereptají. Ve Veselí prý lidé nad cenou nereptají. | zpravodajové Blesku

  • 6.Praha: Sleva, jak má být (39,90 Kč)

    Rčení, že v Praze je draze, v případě másla neplatí. Zatímco jinde ho nabízejí dokonce v akci za více než šedesát korun, ve vietnamské prodejně v Holešovicích v Praze 7 bylo v akci za 39,90 Kč.

    Pražané díky velké konkurenci obchodníků nakupují máslo relativně levně. Pražané díky velké konkurenci obchodníků nakupují máslo relativně levně. | zpravodajové Blesku

pelagie ( 8. července 2018 13:42 )

Kálím na nějaké pitomé máslo, k životu ho nepotřebuji,a proto nekupuji... jak někdo níže píše, je to pouhá náhrada a se skutečným máslem to nemá co společného a má pravdu...

agfor ( 7. července 2018 14:04 )

Proč pořád píšou o másle. Vždyť ta hnusná umělá hmota plná chemie, kterou v marketech nabízejí pod klamavým názvem "máslo" nemá se skutečným pravým máslem nic společného.

strejda777 ( 7. července 2018 13:57 )

Smůla je, že 9 z 10-ti lékařů ti řekne, že margarín je zdravější....

strejda777 ( 7. července 2018 13:53 )

Ale jdi....někam s takovýma kecama! Agrofert a Babiš je tady už dlouho, to ještě ani s Babišem nikdo nespojoval! A máslo zdražilo teď. A příště, prosím, kratší odpovědi, stejně to nikdo nečte.....

kapturek ( 7. července 2018 13:03 )

to zas bude prehlidka tupcu v obchodech kteri budou nakupovat v akci po kartonech aby pak mohli zrat mrazene maslo, prasata jsou ti lide, dneska sem kupoval maslo v lidlu za 55,- a co ma byt ? sezere snad nekdo kostku masla denne ? jestli kupujem 4-5 kostek masla mesicne ( a to jeste prehanim ) tak co ma byt ? kazdy by chtel v praci zvysovat plat ale kdyz ma za neco priplatit tak breci , smesne a hlavne ubohe

Zobrazit celou diskusi