Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šarlatáni z Aktipu se holedbají luxusem: Budete se válet v závistivých křečích

Autor: Tomáš Koníček, Kristýna Beránková - 
26. května 2018
05:03

Věří pochybným vyšetřením a šarlatánské léčbě, které draze prodávají lidem nemocným, zoufalým a často bojujícím o život? Nebo terapeuti i vystudovaní lékaři institutu psychosomatické medicíny Aktip dělají jen byznys, který pěkně „sype“? Buď jak buď, peníze vytahané z marodů umí pořádně roztočit. Třeba psychiatrička Jarmila Klímová a psycholožka Lenka Krutilová se na internetu chlubí zahraničními dovolenými či drahým autem. Na praktiky upozornil dokument České televize Infiltrace: Obchod se zdravím.

Luxusní kabriolet a cesty do zahraničí, tak se prezentuje na svém Facebooku zakladatelka a spolumajitelka Aktipu Jarmila Klímová. Zatímco klienti platí jejímu institutu těžce ušetřené peníze za pochybné praktiky, například přikládání krystalů, ona se fotí s drahým vozem.

„Trochu radosti nikdy neuškodí. Cabrio je chuť užívat si okamžiku a života. A kdybyste viděli tu cenu, přátelé, tak se většina z vás začne válet na vozovce v závistivých křečích,“ píše na svém profilu vystudovaná lékařka psychiatrie Klímová. Na dalších snímcích je pak zachycená na dovolené třeba na exotických Maledivách. „Tohle je moje současná kancelář,“ napsala o židli pod palmami.

Snímek zaujal i další »odbornici« Aktipu. „Co kdybychom přesně v těchto místech udělali pobočku? A já se úplně dobrovolně hlásím, že se obětuji a budu tam konzultovat,“ napsala k fotce psycholožka Lenka Krutilová, absolventka Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Ta prý vyléčila rakovinu s metastázami předepsáním milence a doporučuje nádor »vykadit«, tak jak to údajně udělal její manžel. To popisovala v dokumentu České televize Infiltrace: Obchod se zdravím.

Ani Krutilová zjevně netrpí nedostatkem prostředků. Pravděpodobně ale investuje méně do zážitků a více do hmotných věcí. Podle výpisu z katastru nemovitostí vlastní společně luxusní dům ve vilové části v pražské čtvrti Dolní Měcholupy. Má na sebe napsaný byt v paneláku v Praze-Michli a v další čtvrti hlavního města, v Libni, jí patří šestina činžovní vily.

Potkalo to i vás? Setkali jste se s podobnými „léčiteli“, kteří si na nemoci a zoufalství postavili své podnikání? Připravili vás o peníze? Ozvěte se Blesku na telefon 724 249 000 nebo na e-mail tip@blesk.cz

Vše o dokumentu Infiltrace: Obchod se zdravím najdete zde

mazd ( 26. května 2018 12:24 )

Paní doktorka je případ pro kolegu stejného oboru.

lunatic ( 26. května 2018 11:56 )

Ale ty jejich klienti si vybírají doopravdy zcela svobodně - nutí je snad někdo;když mi dáte za 100Euro dobrovolně 5000Kč tak jde o poptávku a nabídku-můžete jít i do směnárny a zjistit si kurz,ne?Pokud je cokoliv dobrovolné - sex mezi 2 dospělými,nedivme se,že je tolik samoživitelek - ony si vybraly neschopné otce svých potomků

homoerectus ( 26. května 2018 11:55 )

Víceméně souhlasím s xeen. To, že se děti nemusí vzdělávat a z toho důvodu jsou v 15 letech analfabety, je nesmysl. Základní vzdělávání je stále povinné. Děti nemusí do školy pouze za předpokladu, že jim je zajištěna výuka předepsaných vědomostí jinak. A to se musí prokázat při pravidelném přezkoušení.

homoerectus ( 26. května 2018 11:31 )

Z reportáže mi připadá, že v ní figurující "odborníci" na lidské neduhy si dělají z pacientky vyloženě srandu a zkoušejí, co je schopna jim ještě zbaštit. A když cítí ochotu platit, posílají ji okamžitě za dalším. Tady ani náhodou nejde o snahu klientovi pomoci, prioritou je vytáhnout z něho peníze.

sores ( 26. května 2018 11:24 )

Tohle by se za komančů nemohlo stát,okamžitě by je zavřely. Jsou to zrůdy který bohatnou na nemocných důvěřivých lidech kteří za nimi jdou s dobrou vírou že jim pomohou. A ty s.v.i.ně je okrádají,to přeci se svobodou nemá nic společného,je to hyenismus.

Zobrazit celou diskusi