Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

IKEA vyzývá Čechy: Opravte si plynové varné desky

Autor: ČTK - 
24. dubna 2018
19:52

Jako preventivní opatření IKEA žádá zákazníky, aby se přihlásili k opravě plynových varných desek ELDSLAGA zakoupených před 1. lednem 2018. Důvodem jsou zvýšené emise CO nad limity povolené v rámci EU. Toto opatření jsme přijali na základě zjištění kontrolních orgánů v Belgii. Uvedený problém se týká verze plynové varné desky prodávané pouze v Evropě. K vyřešení tohoto problému je nutná návštěva technika u zákazníka. Tato služba je zdarma.

Kvůli lidské chybě u dodavatele byl při výrobě varné desky nainstalován nesprávný vstřikovač plynu, což má za následek zvýšenou úroveň emisí oxidu uhelnatého (CO), které jsou nad povolené limity stanovené v rámci EU. Zkoumání ukázalo, že neexistuje riziko ani zvýšené nebezpečí vzniku požáru nebo výbuchu. IKEA zatím neobdržela žádné zprávy o nehodách.

Žádáme zákazníky, kteří zakoupili plynovou varnou ELDSLAGA před 1. lednem 2018, aby přestali používat rychlý hořák umístěný v pravém horním rohu varné desky, dokud nebude provedena jeho oprava. Používání všech ostatních hořáků je bezpečné. Žádáme všechny zákazníky, kterých se tento problém týká, aby se obrátili na Služby zákazníkům IKEA na tel. 234 567 890 a domluvili se na dalších krocích a návštěvě technika. Doklad o nákupu není požadován. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom minimalizovali čekací dobu.

Výrobky s uvedenou vadou byly prodávány v těchto zemích: Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko, Island, Česká republika, Litva, Chorvatsko, Srbsko, Rusko, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Španělsko, Velká Británie, Irsko, Itálie, Portugalsko, Rakousko, Německo, Belgie a Francie.

Omlouváme se za případné potíže, které mohla tato situace způsobit. Více informací získáte v obchodním domě IKEA ve Službách zákazníkům nebo na čísle 234 567 890. 

 

Video: IKEA varuje zákazníky, aby nábytek správně přichytili ke zdi

Video  IKEA varuje zákazníky, aby nábytek správně přichytily ke zdi  - YouTube/IKEA USA
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi