Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Letadlo ČSA mělo problémy v Kodani. Nakonec nesmělo vůbec odletět

Autor: zzu, kal - 
24. dubna 2018
17:00

Pořádné zdržení zažili cestující, kteří měli letět v pondělí večer z dánské Kodaně do Prahy. Jejich letoun se opozdil už na příletu z Prahy. Na vině byly technické problémy. Po několika odkladech byl let zrušen a lidé zůstali odkázáni na ranní spoj.

Linka ČSA z Kodaně do Prahy s pravidelným odletem v 19.50 v pondělí neodstartovala. Letadlo bylo zpožděné už na příletu z Prahy víc než o hodinu. Při přistání mělo technické problémy a po prověření technikem a opakovaně odkládaném času odletu byl celý let zrušený.

Cestující se tak ve 22.45 dozvěděli, že mají v Kodani strávit noc navíc a do české metropole je vezme až v úterý ráno let v 9.15.

Blesk Zprávám incident potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík. „Jednalo se o letadlo slovenské společnosti Go2Sky, která pro nás v letní sezoně provozuje část letů,“ zmínil.

Cestují nabrali zpoždění 14 hodin

„Zpoždění z Prahy souviselo se špatnou rotací letadla. Při přistání v Kodani se objevilo podezření na technické problémy. Cestujícím je nabízeno náhradní ubytování,“ připojil mluvčí ČSA. Do české metropole se lidé nakonec dostali se 14hodinovým zpožděním v úterý dopoledne.

Aerolinky v úterý vrátily letadlo zpět do provozu na další spoje. Zrušení pondělního letu zdůvodnily tím, že kontrola by trvala neúměrně dlouho a cestující proto poslaly do Prahy až ranním spojem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Matos7 ( 24. dubna 2018 02:57 )

 Tyto slovenské vraky jsou mezi zaměstnanci ČSA známé, a mají z nich panickou hrůzu s nimi létat. Je jen otázkou času kdy tyto dvě letadla spadnou. Jsou to Boeing 373.

Zobrazit celou diskusi