Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovákům utekl šéf podsvětí odsouzený na doživotí. Okoličány zmizel za hranicemi

Autor: ČTK - 
12. dubna 2018
12:25

Šéf jednoho z nejnebezpečnějších gangů v historii Slovenska Róbert Okoličány, kterého ve středu slovenský nejvyšší soud potrestal doživotním vězením, utekl do zahraničí. Napsal to ve čtvrtek zpravodajský server Denník N.

Okoličány už byl nějakou dobu na svobodě a středečního vynesení rozsudku se nezúčastnil. Podle informací Denníku N ho policie ve středu pro případ odsuzujícího verdiktu sledovala, ale Okoličány jí utekl do zahraničí a do vězení nenastoupil. Ve středu během dne prý přitom ještě byl na východním Slovensku.

Vraždy, lichva, krádeže

V případu bylo obžalováno 16 osob z 19 trestných činů. Tyto zločiny zahrnovaly mimo jiné založení a podporu zločinecké a teroristické skupiny, vraždy, nedovolené ozbrojování, loupeže, vydírání, krádeže a poškozování cizí věci.

K doživotnímu odnětí svobody byli vedle Okoličányho odsouzeni rovněž Róbert Nigut a Jaroslav Potuček, kteří byli především vykonavateli či osnovateli spáchaných vražd. K výkonu trestu ale nenastoupí ani Nigut, který je podle slovenských médií na útěku a naposledy byl viděn v roce 2012.

sachmat ( 12. dubna 2018 13:31 )

By mě zajímalo, který nešťastník ho má za souseda.

bobou ( 12. dubna 2018 13:03 )

Koukám, že na Slovensku je to stejné jako u nás. Ty které by si měli nejvíce hlídat, jsou vyšetřováni na svobodě. Asi očekávali, že bude čekat až na rozsudek.

Zobrazit celou diskusi