Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kristýnka měla v Motole návštěvu z Hvězdných válek. Petr si zkusil světelný meč

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
5. dubna 2018
17:15

Malá Kristýnka (4) byla poprvé hospitalizována v nemocnici. Její maminka Markéta se bála, jak to bude holčička snášet, ale ukázalo se, že její dcera vše snáší dobře. Petr je o něco starší než Kristýnka a v nemocnici si dělal hlavně domácí úkoly. Oba překvapila návštěva z předaleké galaxie, díky které si mohl Petr vyzkoušet, jaké je to bojovat se světelným mečem.

„Já se bojím,“ říká malý Tomášek zpočátku, když do jeho pokoje vchází hrdinové ze světa Star Wars. Nakonec jeho strach opadne, když dostane dárky. Stejně tak se stydí čtyřletá Kristýnka, která nejdříve chce, aby do pokoje přišly „jen holky“. Když ale dostane růžový zápisník s kočičkou, dovolí nečekané návštěvě, aby za ní přišla.

„Děti, které máme možnost v nemocnicích potkat, reagují na naši přítomnost velmi dobře, i když jsou ze začátku rozpačité. Znají téma Hvězdných válek, znají ten svět a jsou nadšeni, když mohou vidět své oblíbené filmové hrdiny,“ řekl Vlastimil Šprta, zástupce Rebel Legion – Lion Base.

Organizace sdružuje fanoušky v kostýmech postav ze Star Wars. Ti nejen že rádi nosí kostýmy, ale také dobrovolně a ve volném čase vykonávají různě charitativní činnosti, mezi které patří návštěvy v nemocnicích. Dárky pro děti dostávají hlavně od sponzorů nebo je pořizují na vlastní náklady.

V Nemocnici Motol v Praze už byli opakovaně. Z návštěvy měl radost hlavně Petr, který má filmy Star Wars velmi rád a konečně si mohl vyzkoušet, jaké to je bojovat se světelným mečem, který nosí rytíři Jedi.

Podívejte se, jak návštěva v nemocnici probíhala: 

Nový film Star Wars už v květnu

Fanoušky čeká v na konci května další film ze světa Star Wars. Hlavním hrdinou zde bude mladý Han Solo, kterého v původní trilogii ztvárnil Harrison Ford. Ve filmu Solo: A Star Wars Story si pašeráka, který se v budoucnu stane hrdinou povstalců a zamiluje se do princezny Leiy, zahrál Alden Ehrenreich. Film už od začátku provázela řada problémů, v průběhu natáčení byli například vyměněni režiséři. 

Společnost Disney nedávno oznámila, že hodlá natočit další tři filmy ze světa Star Wars a chystá se i hraný seriál. V roce 2019 vstoupí do kin Epizoda IX, která uzavře ságu, která měla premiéru v roce 2015. Přípravy závěrečného filmu zkomplikovalo úmrtí herečky Carrie Fisher, představitelky princezny Leiy. Tvůrci oznámili, že postavu Leiy nehodlají přeobsadit ani ji digitálně nahradit.

Režie se opět ujal J. J. Abrams, který natočil i Epizodu VII: Síla se probouzí. Epizodu VIII: Poslední z Jediů režíroval Rian Johnson. Film se setkal s velmi silnými negativními i pozitivními ohlasy a stal se jedním z nejúspěšnějších filmů loňského roku.