Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak se daří Ficovi bez premiérského křesla? Vypadá trochu zpustle

Autor: tl - 
2. dubna 2018
06:15

Novináře, kteří měli nyní možnost spatřit Roberta Fica poprvé od okamžiku, kdy skončil jako předseda slovenské vlády, expremiér řádně šokoval. Příležitost byla při posledním zasedání stávající koaliční rady, která zůstala i po Ficově pádu stejná. Na muži, který pak dorazil na krátkou tiskovku, se podstatně hůře hledaly stopy proslulé uhlazené elegance, na niž byli všichni u Fica zvyklí. 

„S výjimkou pověstných ranních běhů po bratislavské hrázi chodil vždy decentně oblečený a upravený,“ připomněl slovenský zpravodajský server Pluska.sk. „Zdá se však, že s odchodem z premiérského křesla nastaly nové móresy,“ dodal.

Tentokrát Fico přišel po boku koaličních partnerů Bély Bugára a Andreje Danka sice oděn v tradičně padnoucím obleku, ale holicí strojek očividně nedržel v rukou několik dní. Jeho tvář zdobilo výrazné strniště. Jistá zanedbanost se dala najít i v jeho mimice a vystupování. 

„Bojí se Sorosovy břitvy“

Ficův nový vzhled se stal ihned terčem vtipů a sarkastických poznámek. „Bojí se, že by v holicím stroku mohla být Sorosem nastavená břitva, která by ho mohla podřezat,“ zavtipkoval na serveru jeden ze čtenářů. Narážel na to, jak Fico v posledních chvílích svého premiérského působení obviňoval prezidenta a opozici ze spolupráce se známým a často kritizovaným finančníkem maďarského původu George Sorosem

Fico však v komentářích našel i řadu zastánců. „Je to v pořádku a strniště na tváři je dnes prostě trend,“ napsal jiný čtenář. A mnozí se shodli na tom, že poté, co z premiérského křesla odešel minimálně do politického pozadí, si už nemusí z komentování vzhledu nic moc dělat. 

Video  Reportérka chtěla udělat rozhovor s Ficem. Zabouchl jí před nosem  - tv Joj
Video se připravuje ...

frogL ( 2. dubna 2018 16:42 )

Přejme jí i to zahvězdičkovaný.

frogL ( 2. dubna 2018 16:39 )

Dost těch chytrých emigrovalo za vodu.

frogL ( 2. dubna 2018 16:36 )

Teď je Dařbuján, stíhám oboje a už vím co je mláto pro chudé na kaši Mláto je kal, tuhé zbytky po filtraci piva nebo destilaci alkoholu. Mláto má vysokou výživnou hodnotu, proto se po vysušení používá jako krmivo pro hospodářská zvířata především pro prasata a skot.

frogL ( 2. dubna 2018 16:33 )

Místo zemana?

sachmat ( 2. dubna 2018 16:30 )

Zobrazit celou diskusi