Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Metro plné sobců dohnalo slepce „k slzám“. Nikdo se nezvedl a měl strach o psa

Autor: nkov - 
30. března 2018
19:45

Hodně nepříjemný zážitek si z londýnské soupravy metra odnesl nevidomý Amit Patel, když tu cestoval se svým slepeckým psem Kikou. Jakkoli prosil, jestli by si mohl sednout, nikdo mu místo neuvolnil. Bývalý lékař tak musel jízdu ve vagonu plném sobců strávit snahou udržet se na nohou, zatímco Kika seděla na kluzké podlaze.

Volné místo k sezení nevidomý muž s asistenčním psem nenašel i přesto, že nastoupil do speciálního oddílu určeného pro přepravu hendikepovaných. Cestující jeho snahy úspěšně ignorovali i poté, co Kice dal slovní povel „najdi místo.“

„Lidé umí být velice sobečtí, předstírají, že nevidí a neslyší, když je požádám o místo,“ podělil se na Twitteru o svou zkušenost Amit Patel. O zrak přišel před pěti lety. Podle něj není neochota ostatních cestujících nic výjimečného, rozrušil ho spíše stres, kterému byla Kika vystavena.

Kika trpěla na mokré podlaze mezi davem cestujících Kika trpěla na mokré podlaze mezi davem cestujících | Twitter/Kika_GuideDog

„Byl jsem velice rozrušený z toho, jak kluzká byla podlaha. Kika byla očividně ve stresu a po mokré zemi klouzala,“ zmínil smutně Patel, aby dodal: „Stará se o mě každý den, cítil jsem se k ničemu.“

V rozhovoru pro britský web Daily Mail se loni svěřil s frustrací, kterou pravidelně zažívá, když ho ignorují cestující i personál londýnské MHD. Proto začal Kice na záda upevňovat kameru, aby mohl nevhodné chování okolí natáčet.

Před oslepnutím pracoval Amid Patel v různých londýnských nemocnicích. Poté, co mu byla diagnostikována nemoc, kvůli které se mění tvar jeho rohovky, prošel celkem šesti operacemi. Vrátit zrak se mu však bohužel nepodařilo, jeho tělo transplantovanou rohovku vždy odmítlo.

bleskbulvar ( 31. března 2018 19:45 )

Nevím, zda bulvár přitahuje idioty, co nemají kouska soucitu se slepým člověkem a jeho pejskem, nebo zda idioti typu RakosnickxP čí StalinovaLevaKoule přitahují bulvár. Je ale jisté, že výše jmenovaní a další podobní jsou postiženi daleko víc, než ten slepec. Jen o tom nevědí.

naidka ( 31. března 2018 19:15 )

Jj, akademik se nezapře. Možná si psa od někoho půjčil, aby ho pustili v metru sednout. Ke kočkám a kocourům je dobré video, pusť ho vašemu zvířeti, co na něj řekne. https://www.youtube.com/watch?v=44NCz44_otU

naidka ( 31. března 2018 16:34 )

S tou kamerou to bylo prozíravé. Možná až tak, že nevidomý Amit z té diskriminace dokonce prozřel.

sores ( 31. března 2018 12:34 )

Lidstvo je hnu.s.né a bezohledné čím dál více! Všem co ty své pr.de.le nezvedly bych přál také oslepnout ať poznají na vlastní oči jaké to je!! Jako dítě kdybych se nezvedl v tramvaji a nepustil staré sednout tak by mě matka vytáhla za límec a zfackovala. Za chování mladých mohou z 99% rodiče co se stane z potomků!

bibijana ( 31. března 2018 12:01 )

naidko, přesně tohle mě napadlo, jaké smutné oči má ten pes. Ono nejen pro lidi, ale i pro ty psy je to stres, sdílet život s nemocnými a postiženými lidmi. Jsou zavření s nimi doma,venku pořád na vodítku, žádná možnost volně se proběhnout po trávníku někde v přírodě.Je to velice smutné. Tihle postižení lidé jsou většinou osamělí, protože jinak by místo psa měli na doprovod nějakého asistenta.

Zobrazit celou diskusi