Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Facebook Kotlebovců: Vražda novináře je OK, byl to žoldák. Strana se k tomu nehlásí

Autor: Darina Jíchová - 
28. února 2018
13:36

Jeden z administrátorů facebokové stránky Kotleba - Ĺudová strana naše Slovensko – Bratislavský kraj se vyjádřil k zabití investigativního novináře Jána Kuciaka (†27). Ve svém příspěvku jeho vraždu schválil a označil ho za mezinárodního zločince. Z jeho slov vyplývá, že si to reportér portálu Aktuality.sk v podstatě zasloužil. Otázkou je, zda tento postoj zastává celá strana a její předseda Marian Kotleba.

„Mezinárodní zločinec, který se naboural do osobních údajů, mailů a soukromých bankovních účtů, které jsou chráněné zákonem. Pochopte, že Kuciak byl jen bílým koněm sorosovských rozvratových fondů,“ píše administrátor o Kuciakovi. „Každý novinář je žoldák pracující pro imperialistická vydavatelství sloužící zájmům imperialistických chlebodárců, kteří ho vlastní.“

Reakce administrátora facebookové strany Kotleba - Ĺudová strana naše Slovensko – Bratislavský kraj. Reakce administrátora facebookové strany Kotleba - Ĺudová strana naše Slovensko – Bratislavský kraj. | reprofoto/facebook

Reakce LSNS

Ultrapravicová politická strana se ale brání, že za příspěvky a správu jejich facebookových stránech jsou zopovědní její administrátoři, kteří patří buď to mezi řádové členy, nebo sympatizanty Ĺudové strana naše Slovensko (LSNS). Kontroverzní vůdce strany Kotleba sám žádné příspěvky nepíše ani je před jejich zveřejněním neschvaluje.

Místopředseda LSNS Milan Uhrík se nechal slyšet, že Marian Kotleba se s názorem administrátora neztotožňuje, nevěděl o jeho existenci, dokud na to strana nebyla upozorněna. LSNS rovněž dodává, že to rozhodně není stanovisko její strany. To prý bude vydáno jen na jejich oficiálních stránkách. LSNS ale s prohlášením mešká.

Zeman se vyjádřil se zpožděním

Podobně s prohlášením dříve otálel i český prezident Miloš Zeman. Ten se ke Kuciakově vraždě nejprve odmítl vyjádřit. Zatímco ostatní politici a osobnosti sdíleli své zděšení nad hrozným činem, Zeman mlčel. Včera na Twitteru napsal jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček, že prezident vraždu odsuzuje a doufá, že bude pachatel dopaden. Ovčáček také dodal, že je podle jeho názoru „mimořádně nechutné, že někteří čeští politici a aktivisté zneužívají děsivou vraždu novináře na Slovensku k politickému boji a útokům“. Tisk nezapomněl připomenout Zemanův „vtip“ o tom, že novináři by se měli likvidovat.

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Video  Fico ukázal milion eur za dopadení vraha novináře. Opozice žádá, aby vlivní rezignovali  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

pulsar ( 28. února 2018 21:38 )

Si to vystihol bratru. Slovensko je dost v pycy

luboze ( 28. února 2018 18:23 )

Vladna strana SMER je sama mafia. V hrsti ich ma par oligarchov , Robertkovia su vzdy voleni skupenymi ludmi,ved viete si predstavit co vsetko by vyslo a vyjde na povrch o Kocnerovcoch,Bastrnakovcoch...Penta Group?EU aj svet vie o korupcii na SK od Meciarizmu,vedia ze sa tu rozkradaju eurofondy par vrchnymi,teraz sa zrazu ide presetrovat,vysetrovat,ak zabiju cloveka,co robil pracu policie... Cernak oznaci za objednvatela vrazd Meciara,Rusko si objedna vrazdu spolocnicky,Fico je prostitutka Penty,stat ,ktory ma praktiky Ruska a Putinom,tu aj verejne keby kradli,priamo a dokazatelne,ti dvaja sasovia predstupia pred media a budu rozpravat tie svoje pohadky.Slovensko je omnoho viac skorumpovanym statom ,ako Ceska alebo ktorakolvek ina stredoeuropska krajina,od cias komunizmu,po preveate tu vladli len sami zlodeji a mafiani, sloboda...?Aka slooda slova,alebo akym pravnym statom je Slovensko od roku 1989?Kotleba suhlasi s vrazdou,Vypatlani nackovia,ktori isli menit okolie BB,az tak ze neurobíli absolutne nic,ba naopak

dinqous ( 28. února 2018 18:18 )

zbabělec vzal roha začíná Gašpar

kares ( 28. února 2018 17:59 )

O slušnosti taky neslyšíš, o vyhrůžce novinářům rovněž, nakonec kavárně dal Zeman zrod. Na to je důkaz k dohledání. Tak si platykonec netleskej palci a vyšisti si brejle a uši. Hluchoune.

hirosk ( 28. února 2018 15:14 )

Jediny dokaz? Precitaj si jeho clanok. A v nom mas odkazy na dokazy kto a co s kym mal. Tomu sa hovori sloboda a demokracia ked sa moze hadzat spina na mafianov.

Zobrazit celou diskusi