Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mráz roztrhl vodovodní trubku v Olomouci: Na vyplavené ulici se válejí kosti ze hřbitova

Mráz roztrhl vodovodní trubku v Olomouci: Na vyplavené ulici se válejí kosti ze hřbitova
Mráz roztrhl vodovodní trubku v Olomouci: Na vyplavené ulici se válejí kosti ze hřbitova  (Autor: reprofoto FTV Prima)
Autor: ČTK - 
24. února 2018
20:48

Největší olomoucká městská čtvrť Nová Ulice byla od odpoledních hodin kvůli prasklému vodovodnímu potrubí bez vody. Dodávka vody byla podle informací Moravské vodárenské společnosti přerušena dnes v 15:30. Podle zástupců společnosti je již velká část obnovena, k 20:00 zůstávají bez vody tři ulice, řekla dnes ČTK mluvčí Moravské vodárenské Markéta Bártová. Obyvatelé čtvrti jsou náhradně zásobeni pitnou vodou prostřednictvím pojízdné cisterny. Na havárii potrubí se mohly podepsat současné mrazivé teploty.

Velký rozvaděč vody o průměru 40 centimetrů praskl v blízkosti tamního vodojemu. Bez vody v té chvíli zůstala celá čtvrť, pracovníkům se během odpoledne a podvečerních hodin podařilo většinu čtvrti znovu zprovoznit. "Velká část Nové ulice je již zprovozněna. Zbývá nám jedna strana, voda tak nyní stále neteče na ulici I.P.Pavlova, Pionýrská a Vojanova. Ty budou bez vody do ukončení havárie. Čas zatím odhadnout nedokážeme, uvidí se večer, až se obnoví díra a zjistí se, kde je problém," uvedla Bártová. Na svých stránkách zatím opravu předpokládají zástupci společnosti do 22:00.

Podle mluvčí společnosti se na havárii mohlo podepsat současné mrazivé počasí. "Může to mít souvislost s počasím, když začne mrznout, trubky mohou prasknout," dodala mluvčí společnosti.

Podle Novinek.cz vodovodní potrubí prasklo u křižovatky ulic Čajkovského a Pionýrská na okraji města. Silný proud vody, který s sebou nesl i bahno, se valil Pionýrskou ulicí až k podchodu pro chodce na Brněnské ulici. Poškodil i několik zaparkovaných aut a na místě havárie se do země propadl kontejner na kovový odpad. Obyvatele čtvrti informovala o havárii Moravská vodárenská prostřednictvím SMS zpráv. Informaci zveřejnila i na svých webových stránkách www.smv.cz.

Olomoucká městská čtvrť Nová Ulice se nachází na západě Olomouce; žije zde zhruba 19.000 obyvatel. Je tedy největší olomouckou městskou čtvrtí. Katastrálně pod Novou Ulici zčásti patří i Tabulový Vrch.

y1xcvbnm ( 24. února 2018 21:37 )

to bude teď na denním pořádku

Zobrazit celou diskusi