Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jiří (†32) se v Thajsku zřítil z útesu kvůli touze po fotce. Přátelé ho marně resuscitovali

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
23. února 2018
14:40

Čech, který ve čtvrtek zemřel v Thajsku, se jmenoval Jiří Bárta. Informovala o tom thajská televize Thai PBS. Bylo mu 32 let a po zemi cestoval se skupinou dalších 7 Čechů. Na místě, kde zemřel, se stávají nehody několikrát do měsíce. Naposledy se zde před týdnem zranil turista z Ruska.

Bárta do Thajska s dalšími 7 lidmi přijel 5. února. Po příletu se skupina vydala rovnou na ostrov Koh Samui, kde si půjčila motorky a objevovala tamní krásy přírody. Jejich čtvrteční zastávkou byl vodopád Bang Knih Si.

Ten je vyhlášený svojí nevšední krásou. Věhlas si ale získal i kvůli nebezpečnosti – obklopuje jej hustý porost a úzké cesty. Turisté mají přesně vyznačená místa, kam mohou, a před případnými nápady sejít z cesty varují cedule jak v angličtině, tak thajštině.

Bárta se ale rozhodl cedule nerespektovat a vydal se na hranu útesu. Podle některých zdrojů si chtěl vyfotit vodopád, podle jiných jen pózoval kamarádovi. Nicméně uklouzl a z 30 metrového útesu se zřítil. Na místě byl mrtvý.

Policii to vyprávěli členové skupiny, kteří s ním cestovali. Ti také zavolali pomoc. Než přijela záchranka, podařilo se jim dostat dolů k tělu Bárty a masírovat mu srdce. Bez úspěchu.

Záchranářům nakonec trvalo 3 hodiny, než se k Bártovi dostali. Akci komplikoval místní terén, protože vozidla k vodopádu nemají přístup.

Nebezpečné místo

Podle místního šéfa turismu Samitasaka Suttara byl útes součástí míst, kam je přísný zákaz vstupu. Často jej ale turisté porušují v honbě za lepšími fotkami. Každý měsíc proto na místě dojde v průměru ke čtyřem nehodám, přičemž není neobvyklé, že skončí fatálně. Naposledy se u vodopádu 18. února zranil ruský turista.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jasnovidec01 ( 20. června 2018 13:35 )

jak si dovolujete BLESKU zveřejnit jeho celé jméno??vy jste měly podepsaný souhlas ??Néééééééé !!!tak jste porušili osobní údaje bez souhlasu mrtvého.S.VI.NĚ.

Zobrazit celou diskusi