Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jiří (†32) zemřel v Thajsku. Zřítil se ze srázu u vodopádu

Autor: ČTK, simao, všm - 
23. února 2018
13:43

Dvaatřicetiletý český turista Jiří Bárta zemřel na thajském ostrově Samui, uvádí agentura DPA. Zřítil se ze srázu u vodopádu, kam je zakázaný přístup. 

Turista z České republiky zemřel po pádu z útesu na oblíbeném thajském ostrově Samui, podle webu news.com.au padal 30 metrů.

Zemřel při fotografování

Čech se na místo vydal se sedmi dalšími turisty, uvádí agentura DPA. Ze srázu u vodopádu Bang Khun Sri se zřítil ve chvíli, kdy ho fotografoval jeho kamarád. Tělo bylo vyproštěno až po pěti hodinách, protože porost kolem vodopádu je velmi hustý a nejde se do něj dostat vozidly, uvedla policie.

Podle turistické policie se dostal u turisty vyhledávaného vodopádu do oblasti, kde neměl co pohledávat. „Jsou tam znamení jak v thajštině, tak v angličtině, která zakazují vstup, ale turisté je stále ignorují,“ postěžoval si Boonchai Wannawatchanasuntorn. „Nehody se tam stávají často, protože svah je velmi strmý, skoro devadesátistupňový. A je velmi kluzký,“ dodal. 

Pětihodinová záchranná akce

Na místě přitom dochází podle policie každý měsíc v průměru ke čtyřem nehodám, z nichž některé bývají i smrtelné. Ostrov Samui se nachází na jihu Thajska v Siamském zálivu, asi 750 kilometrů jižně od hlavního města Bangkoku.

Loni v červenci uvízl pod vodopádem na tři dny britský herec Paul Nicholls. Při pádu si poranil čéšku a byl zachráněn až poté, co jeden z místních našel poblíž místa opuštěnou motorku. Nicholls hrál v oblíbeném televizním seriálu EastEnders; v jedné z vedlejších rolí se objevil i ve filmu Bridget Jonesová - S rozumem v koncích.

VIDEO: Australan zemřel při parasailingu v Thajsku:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

LidaB ( 26. února 2018 09:14 )

Vy vsichni jste u teho jiste byli a vite jak to cele bylo co se stalo atd.. Miluju tyto komentare a lidi kteri si vse dokresluji tak jak novinari

pomoooooc-hori ( 23. února 2018 14:11 )

Tak co tam leze, idiot??? Všude jsou cedulky s výstrahou, kam se nesmí, ale debilní Čecháček tam stejně vleze! Generace facebookových debilů

spania ( 23. února 2018 12:10 )

Já nevím,proč Češi pořád musí šplhat někam,kam se nesmí

moiaza ( 23. února 2018 10:34 )

I fotografovat je umění. Když se fotograf dívá do hledáčku, mozek vyhodnocuje stabilitu úplně jinak. Nikdy nefotím nad propastí, aniž bych nebyl jištěný proti pádu. Ale on mládenec byl jistě zkušeným fotografem.

quarius ( 23. února 2018 09:42 )

Byli jsme tam s přítelkyní 3. února... Fotil jsem to, ale na kluzký okraj jsem se neodvážil, asi proto, že mi bude 50... Smutné

Zobrazit celou diskusi