Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Myš v oleji a plesnivá lednice: Inspekce objevila „nejnechutnější“ hospodu

Autor: Mii - 
19. ledna 2018
17:40

Člověku při představě takových restaurací až naskakuje husí kůže. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SPZI) v rámci rutinní kontroly objevila extrémně špatný hygienický stav v Hostinci Knínice na Vysočině. Kuchyň byla plná špíny, přepáleného oleje a mrtvých hlodavců. Inspekce na to upozornila na facebookové stránce Potraviny na pranýři, kde o hygienických podmínkách v podniku píše vyloženě jako o příšerných.

O Hostinci Knínice by se dalo napsat, že zdání klame. Zvenku pěkný a čistý objekt, který vypadá jako každá jiná obecní restaurace. Kuchyň ale skrývá pohled z nejhorších nočních můr inspektorů.

V podniku byl zjištěn výskyt myšího trusu a dva mrtví hlodavci. Jeden se nacházel pod nevyužívaným sporákem, druhý v hrnci s olejem. Hrnec navíc stál na pracovní ploše mezi sporákem a lednicí. Lednice po otevření zapáchala a měla zaplísněné dno. Veškeré plochy byly špinavé od přepáleného oleje. Celkem inspektoři zjistili porušení předpisů v deseti kategoriích. Podnik okamžitě zavřeli.

SPZI o kontrolách pravidelně informuje na webu Potraviny na pranýři. Vedle zjištěných špatných hygienických podmínek zveřejňuje také nálezy z výroby a prodeje potravin, naposledy například objev pesticidů v jablcích z Polska. Na restaurace pak dohlíží také krajské hygienické stanice.

Takto špatné podmínky panovaly v Hostinci Knínice:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

flora ( 20. ledna 2018 12:27 )

Tak na to, aby mě neplavala v hrnci krysa není třeba být vyučený v oboru Buď je dotyčný prase nebo není. Majitelka téhle hospody evidentně patří do první skupiny.

flora ( 20. ledna 2018 12:22 )

Doufám, že si mísní i zájezdníci dobře pochutnaly. Pro ty, co by snad pochybovali, tak zde - ano tady jste papali : http://www.potravinynapranyri.cz/WDetail.aspx?id=10554&lang=cs&design=default&archi ve=actual&listtype=tiles

tarrica ( 19. ledna 2018 18:16 )

Kamarád byl před cca 8 roky opravovat zásuvky v kuchyni ,,lepšího,, hotelu- od té doby nechodí nikam na jídlo, pouze na pivo a alkohol Ty fotky co ukazoval- dobře, že neměl v telefonu moc kvalitní fotoaparát- i tak to stačilo. Když někdy ukazují záběry z kuchyní , kam chodí pan Pohlreich , divím se, že tam pak ještě někdo zavítá...

Zobrazit celou diskusi