Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V dětském mléce našli salmonelu, dostalo se i do Česka. Firma nabízí odškodnění

Autor: jer, ČTK - 
14. ledna 2018
16:19

Francouzská mlékárenská společnost Lactalis kvůli skandálu se salmonelózou stahuje celkově přes 12 milionů balení dětského mléka v 83 zemích. Francouzskému listu Journal du Dimanche to řekl šéf podniku Emmanuel Besnier. Firma zahájila stahování dětského mléka minulý měsíc. Informaci o rizikových výrobcích dostaly také úřady zemí, kam byly tyto výrobky vyvezeny, včetně Česka, kde se mléčná výživa zmíněné značky z preventivních důvodů přestala prodávat.

V pátek francouzský ministr financí Bruno Le Maire oznámil, že stahování se rozšiřuje na veškeré dětské mléko z továrny Craon, která stojí v centru skandálu. Původně se přitom stahování týkalo pouze produktů vyrobených v této továrně od 15. února.

Besnier listu Journal du Dimanche rovněž řekl, že firma vyplatí odškodné rodinám, které tento skandál postihl. „Odškodníme každou rodinu, která utrpěla újmu,“ prohlásil. Neupřesnil však, jak vysoké by toto odškodné mohlo být.

Francouzská vláda slib poskytnout odškodné přivítala. Dodala nicméně, že bude pokračovat vyšetřování, jehož úkolem je zjistit, kdo je za skandál zodpovědný. Zatím bylo v souvislosti s tímto skandálem hlášeno 35 případů onemocnění salmonelózou ve Francii a jeden případ ve Španělsku, napsal server BBC.

Video  Mléko při nachlazení si klidně dát můžete, nezaměňujte ho ale za jiné tekutiny!  - Tereza Kovářová
Video se připravuje ...

prycsnima ( 14. ledna 2018 19:48 )

 Ty "krá vy " mají kojit a ne furt brnkat na mobilu.

Zobrazit celou diskusi