Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeká nás obří stávka autobusáků? Babiš chce zrušit navýšení jejich mezd

Autor: ČTK - 
4. ledna 2018
14:31

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce zrušit nařízení, kterým vláda k začátku roku 2017 zvedla minimální mzdy řidičů linkových autobusů. Novinářům to řekl po čtvrtečním jednání kabinetu s Asociací krajů. Zvyšování mezd bylo podle něj akcí bývalého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) před krajskými volbami. Babiš uvedl, že hnutí ANO v koaličním kabinetu hlasovalo proti opatření a považuje ho za nesmysl.

Vláda v roce 2016 rozhodla, že od následujícího ledna stoupnou minimální mzdy řidičů autobusů zhruba o třetinu ze 71,60 Kč na hodinu na 98,10 Kč. Zvýšily se i další příplatky. Kraje objednávají veřejnou dopravu a potřebné linky dotují. V červenci vláda schválila příspěvek zhruba 394 milionů prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „

Babiš dnes nařízení kritizoval. „Chci to zrušit, protože je to nesmysl. Byla to jen akce pana premiéra (Sobotky) před krajskými volbami, kdy se chtěl zalíbit a myslel si, že získá hlasy v krajských volbách. Aby premiér určoval mzdy řidičů soukromých přepravců, to je nesmysl,“ uvedl.

Šéfka Asociace krajů Jana Vildumetzová uvedla, že navýšení mezd řidičů bylo nesystémové a nešťastné. „Krajům to způsobilo nejen problémy finanční, ale i legislativní. Zásah do rozpočtu v roce 2017 byl 840 milionů korun, které jsme museli dát dopravcům, a 420 milionů korun to bude v letošním roce,“ uvedla.

Záměr zrušit nařízení kabinetu, díky němuž stoupla minimální mzda řidičů, kritizuje vedení dopravní společnosti GW Jihotrans, která v jižních Čechách zajišťuje většinu linkových autobusů. Podle ředitele Roberta Krigara firma řidičům chybějící peníze nahradit nemůže. „My nemáme na to řidičům mzdy v této výši udržet, kdyby to nařízení padlo. Nechápu, že to přichází v dnešní době, když v Praze nemá kdo jezdit, na Liberecku nemá kdo jezdit, nechápu, kde chtějí ty lidi sehnat,“ řekl Krigar.

Ředitel BusLine Pavel Chobot souhlasí s tím, že vládní nařízení má smysl. „Díky jeho platnosti se podařilo udržet řidiče a získat do veřejné dopravy více peněz,“ řekl ČTK. Pokud by vláda nařízení zrušila, podle něj by to jen prohloubilo nedostatek řidičů ve veřejné dopravě. „Holt se budou muset omezovat spoje a nebude mít, kdo autobusy řídit,“ dodal. Obává se, že řidiči si bez vládního nařízení finančně opět pohorší a zájem o tuto práci klesne.

„To nařízení mělo druhotný efekt, že se podařilo do dopravy dostat více peněz od objednavatelů, což jsou kraje a města. Jsem přesvědčen, že pokud se nařízení zruší, budeme dostávat opět méně peněz,“ dodal.

Rozhodnutí premiéra Babiše zrušit nařízení kritizuje i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický(ČSSD). Řidiči autobusů patří mezi nedostatkové profese a rozhodnutím mohou jejich řady nadále řídnout. „Jsem pro sociální smír než pro razantní gesta. Řidiči jsou nedostatkové zboží, hrozí, že utečou do jiného oboru,“ dodal Netolický.

Pardubický kraj vyplatil 22 dopravcům 24 milionů korun a od státu obdržel přes 20 milionů korun. „Dopravci budou ty peníze chtít znovu, už je jednou dostali. Zrušení zaručené mzdy není systémové. Vyvolá to ještě větší chaos,“ řekl krajský radní Michal Kortyš (ODS).

Problémy musí řešit hlavně malé firmy

Nařízení vlády o navýšení zaručené mzdy ale nebylo podle Kortyše nutné. Dopravci často dávali svým řidičům mzdy vyšší a letos jim vzrostly znovu. Odboráři společnosti Arriva Východní Čechy, která zaměstnává asi 450 řidičů, na letošek vyjednali hodinovou mzdu 116 korun, řekl ČTK odborář Miroslav Vokál.

„Pan Babiš mě v této věci vůbec nestraší, nemám pocit, že bych se měl rozbrečet,“ řekl Vokál. Podle něj však v menších firmách, kde nefungují odbory, panují horší platové podmínky.

„V menších firmách se pohybují pod hranicí 100 korun. Co je ale nejhorší, že řidiči na výplatní pásku dostanou méně, zbytek dostanou do kapsy. Ale kde není žalobce, není soudce,“ řekl Vokál.

„My jsme se vždycky pohybovali nad minimální mzdou, řádově deset korun,“ řekl odborář ČSAD Ústí nad Orlicí Richard Prášil. Podnik zaměstnává kolem 250 řidičů, v průměru si vydělají 29.000 korun.

Poptávka po řidičích v Pardubickém kraji je dva roky obrovská kvůli rostoucí ekonomice, řekl ředitel Úřadu práce v Pardubicích Petr Klimpl. Na konci listopadu chtěli dopravci zaměstnat téměř 700 řidičů kamionů i autobusů. Profesionální řidiči ale odcházejí do důchodu, řidičů ubylo i s ukončením povinné vojenské služby.

„Čtvrtina mužů šla tehdy na krátkodobý kurz, tam získali řidičské oprávnění na nákladní vozidlo. Někteří byli vybaveni i na autobusy. Kdo teď chce a splňuje podmínky, úřad práce mu zajistí rekvalifikaci, tedy řidičský průkaz na větší vozidla,“ dodal Klimpl. Podle něj dopravci své řidiče musejí lépe zaplatit, aby si je udrželi, v průměru letos dostávají 120 korun na hodinu.

Řidiči linkových autobusů proti nízkým mzdám protestovali od října 2015. Šoféři si stěžovali, že kraje objednávají dopravu jen na základě ceny, a autobusové firmy pak šetří zejména na mzdách. V červnu 2016 odbory kvůli nízkým platům řidičů odsouhlasily přípravu stávky, a v říjnu téhož roku vláda zvýšení mezd řidičů schválila. Kvůli neplnění podmínek uspořádali řidiči autobusů začátkem dubna 2017 v pěti krajích jednodenní stávku.

Video  Zmatení cestující, ale i podpora řidičů: Autobusy nevyjely kvůli stávce  - Blesk/Jiří Krušina
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzery ( 5. ledna 2018 09:15 )

Pardon,patřilo jinam.

dzery ( 5. ledna 2018 09:12 )

Ti co volili Bureše.

saphira18 ( 5. ledna 2018 01:52 )

Nemám toho chlapa ráda....no hnízdečko už má, tak co si třeba pořídit letiště...někde na to ušetřit musí...boj o korýtka našich panských prasátek tímto nekončí...Což je velmi smutné a kdysi hrdí Češi zase svěsí hlavy a budou jen v tichosti přihlížet, jak jim kálí na hlavy

ellyane ( 4. ledna 2018 21:50 )

Dobrý večer všem, někdo zde zmínil lékaře, učitele a řidiče o které jde....lékařům nezávidím ani korunu, rozhodují o životech ,operují a zachraňují, řidiči berou nic moc a mají zodpovědnost za lidi které vezou, jediným kterým bych ubrala jsou učitelé, za to nic berou nehorázné peníze, spousta volna a děti se učí doma....

nazornavec ( 4. ledna 2018 21:47 )

Náš stát má pro řešení problémů zajímavá řešení. Chybí někde zaměstnanci? Tak jim odmítneme zvýšit platy a ono se to vyřeší.

Zobrazit celou diskusi